foto's van onze voedselwikkels tijdens een wandeling

Zo neem je makkelijk eten mee onderweg

Drie van ons vier kunnen niet alles eten (2x gluten én koemelkintolerant, 1x alleen koemelkintolerant). We zijn dus al bijna 6 jaar gewend dat we veel zelf aan eten en snacks meenemen. Sinds twee jaar gebruiken wij foodwraps om ons eten in mee te nemen voor onderweg. Dit is waarom.

Want een broodtrommel nam wel erg veel plek in de rugzak zodra deze leeg is. En om elke keer plastic boterhamzakjes te gebruiken… dat is wel erg 2019 toch? Dus wij zochten een alternatief om tijdens onze wandelingen wel ons eigen eten mee te kunnen nemen. Ik had collega’s al eens een foodwrap zien gebruiken, maar die waren niet zo groot. En ook al is ons glutenvrij brood niet zo groot, onze zoon van bijna 6 jaar eet wel 5 boterhammen voor de lunch! Nu was ons geluk dat de eerste foodwraps die ik bestelde best groot waren (oké, ik had wel goed naar de afmetingen gekeken). En een tweede gelukje wilde dat we er meteen 2 kregen (ik had niet goed naar de omschrijving op Bol.com gelezen).

Zonder zware rugzak op pad

Tijdens onze wandelingen in de natuur was het erg fijn om te weten dat die volle rugzak halverwege letterlijk leeggegeten was 😊 Een foodwrap is namelijk erg klein op te vouwen. Doordat de foodwrap goed te vouwen is en met klitteband vastgemaakt wordt, kan je ervoor zorgen dat de viezigheid blijft waar die hoort: aan de binnenkant.

Een ander voordeel is dat je niet erg afhankelijk bent van het formaat brood of snack dat je meeneemt. Dus zelfgebakken brood die een keer anders is uitgevallen of een soepstengel past ook prima in een foodwrap. Terwijl de broodtrommel daar meer moeite mee heeft. Daarom gebruiken we de foodwraps ook steeds vaker voor de overblijfpauze op school.

Een uitvouwbare broodtrommel als placemat

Luxe picknicken noemen we dat. Altijd je placemat bij de hand. Want als je de foodwrap uitvouwt, heeft het de eigenschappen van een placemat. Erg makkelijk bij een picknicktafel in het bos die misschien nog een beetje vochtig van de regen is.

En het is fijn dat je toch nog de gevallen hagelslag kan verzamelen als toetje toch?

Lekker duurzaam zo’n voedselwikkel

Deze wikkel is machine wasbaar en makkelijk schoon te vegen met een natte doek. Dus makkelijk her te gebruiken op vakantie, onderweg en thuis. Wij hebben de wikkels inmiddels 2 jaar en ze gaan regelmatig de wasmachine in en de kwaliteit blijft goed. Ook de kleur trouwens 😉 Inmiddels hebben we vier verschillende kleuren en weten we meteen welk pakketje voor wie is!

Andere alternatieven voor een broodtrommel

  • Ik gebruik sinds een paar maanden ook een beewax broodzak. Vaak voor het zelfgebakken brood. Makkelijk in gebruik. Maar het wat kleverige gevoel van de beewax zak vind ik voor de kinderen minder fijn.
  • We bewaren ook de plastic zakken die om gekocht brood zit. Die nemen we ook wel eens mee voor een lunch onderweg. Al gebruik ik het meestal om reservekleding of een nat washandje voor na de maaltijd in te bewaren.
  • En de gewone broodtrommel kan ook handig zijn als je niet zo vaak je eigen lunch meeneemt. Je kan er tenslotte wel fijn je overgebleven bananenschil of klokhuis in bewaren totdat je een gft-prullenbak tegenkomt.
  • Onderweg je lunch en snack kopen. Wij vinden het soms echt jammer dat dat niet altijd mogelijk is voor ons. Het is natuurlijk goedkoper om het zelf mee te nemen, maar het gemak van afhaal en genieten van dat leuke tentje die je onderweg tegenkomt is ook een ervaring van toegevoegde waarde.

De foodwrap is inmiddels behoorlijk populair en er zijn veel verschillende kleuren en designs te verkrijgen. Onze tip: let op de afmetingen en materiaal. Want het is wel zo fijn als je je lunch mee kan nemen zoals jij dat het liefste wilt.

Voor onze snacks gebruiken wij trouwens de snackdoos van Wibra. Die zijn verkrijgbaar in meerdere vakken (3 of 5). Zo kan ik gezonde snacks combineren met snoepjes. Voor elk moment tijdens de reis geschikt! Oja, wellicht goed om te weten, de kleurcombinaties van deze dozen wisselen constant. Dus als je even geduld hebt, dan komt je favoriete kleur vast langs. Ik heb twee oranje dozen (niet transparant).

Om deze tip op Pinterest te delen, selecteer dan deze handige afbeelding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *