Wat als de camping uit veel seizoengasten bestaat?

We hadden geboekt en toen nog meer reviews gelezen. Dat hadden we beter niet kunnen doen, ik begon te twijfelen. Want opeens las ik dat er toch wel veel gasten op de camping waren met een seizoenplek… Is dat wel wat? De reacties waren verdeeld. Tijd voor ons om het zelf te ondervinden. Graag deel ik onze voordelen en nadelen. Ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Camping De Bronzen Emmer voldeed aan veel van onze checklist ‘eisen’. De jongens wilden regelmatig het informatiefilmpje zien en al maanden voor onze vakantie was “Bronzen Emmer” veelvuldig genoemd. Als die verwachtingen maar niet te hoog werden…

Deze camping was onze tweede camping in Drenthe, gelukkig in een andere omgeving en met anderhalf uur rijden kwamen we einde ochtend aan. Jaja, op deze camping mag je al vanaf 11 uur inchecken. Nog een pré voor op onze checklist! Ondanks dat de weg wat smal is als twee caravans elkaar moeten passeren, lukte het Igor (en de tegenligger) prima om onze plek op het veld te bereiken.

We waren nog niet uitgestapt of de hulp werd al aangeboden door onze camping buurman. Onze caravan stond dus al lekker vlot op de juiste plek. En terwijl wij zorgden voor wat meer overdekte ruimte (lees: voortent en aanbouw slaaptent) hadden de kinderen de grote zandbak op het veld al gevonden. En we waren net op tijd, de regen dreigde ons namelijk om door te gaan.

Tip: kom je rond etenstijd aan, zorg voor gesmeerde broodjes bij de hand. Dat scheelt een hoop knorrende magen.

Al snel kwam buurvrouw 2 en buurman 3 ook al langs. Het was ons duidelijk: we zitten MIDDENIN de seizoenplekken. Pas tegen het einde van onze tweede (en laatste) week vakantie werd pas goed duidelijk wat de seizoenplekken op de hele camping waren. Want de anderen waren al weg of het gras was al goed hoog langs de tent en caravan 😊

Graag som ik eerst de voordelen op van een camping mét relatief veel seizoenplekken.

Tenslotte wil ik je niet afschrikken en de seizoencamping een slechte naam bezorgen. Ik zeg hierbij niet dat dit niet kan zijn bij een camping die zich volledig richt op de kortere verblijven. Dit is wat onze ervaring is.

 1. De seizoengasten kennen de weg en helpen je graag met informatie en tips (dat was trouwens ook op de vorige camping waar meer seizoengasten waren dan toeristenplekken).
 2. Je wordt al snel uitgenodigd voor een potje Kubb, badminton of om een animatiespel mee te spelen. Ben je zelf wat verlegen, dan is dit natuurlijk ideaal.
 3. Dolle Donderdag (de camping was opgedeeld in 4 teams en die streden tegen elkaar op meerdere sportonderdelen) en Spelletjesdag vielen in onze vakantie, wat weer een geluk was om in het hoogseizoen te gaan. Mooie dagen met veel activiteiten die zeker passen bij een camping met een groot aantal seizoenplekken. Ze namen de andere gasten mooi op sleeptouw in hun enthousiasme en regelwerk.
 4. Je kan eens goed kijken hoe de caravan of tent van deze seizoenplekken wel goed blijven bij regen 😊

Wat ik me kan voorstellen dat nadelen zijn die je vooral tegenkomt op campings waar seizoengasten staan voor een paar maanden tot een jaar:

 1. Het was ’s avonds niet echt stil. Er werd veel gebuurt bij elkaar. Daar profiteerden wij ook van, maar het was voor de kinderen niet altijd makkelijk om op tijd te gaan slapen.
 2. Wij waren er in het hoogseizoen (bouwvak) toen alle seizoengasten er ook waren. Kom je later, dan kijk je wellicht tegen dichte voortenten aan. Ik kan me voorstellen dat dat minder gezellig is.
 3. De gesprekken die je hoort, zijn anders. Iedereen kent elkaar en daardoor hoor je niet de vragen ‘Waar woon je?’, ‘Met wie ben je?’ en ‘Waar breng je je vakantie meestal door?’

Niet alles kan je ondervangen door vooraf te checken met de camping. Een camping kan natuurlijk ook nog seizoenplekken creëren aan het begin van de zomer. En wellicht herken je hetzelfde door al meerdere jaren naar dezelfde camping te gaan terwijl je er dan ook maar kort verblijft. Wij zijn in ieder geval best aan het twijfelen gebracht of wij toch ook niet een keer voor een seizoenplek kiezen en dat mag wat zeggen 😊

Wij hadden een gezellige tijd met een goed evenwicht tussen contact met andere vakantiegangers en tijd met ons vieren of zelfs alleen met mijn boek 😊😊😊

Camping life blijft fantastisch

Ik blijf het fantastisch vinden hoe kinderen zichzelf kunnen vermaken en snel vriendjes maken op een camping ten opzichte van een verblijf in een vakantiehuis. Hoe fijn de campingsfeer is, het opeens voor jezelf geen probleem meer is om met de hand af te wassen en bijna elke avond in 1 pan het eten te bereiden. #vakantiegevoel dus!

Zoals je wellicht weet, was de zomer van 2021 niet één met het mooiste weer. We waren dan ook erg blij met het binnenzwembad en de recreatiekelder op de camping. De bingo vond ik minder geslaagd, maar dat kwam meer doordat ik niets won dan door het gezelschap 😉 Doordat de kinderen zich het meest vermaakte op de camping hebben we niet het hele bos verkend er omheen. Volgens mij kennen de kinderen het bos nog beter door Levend Stratego met het animatieteam mee te spelen…

In de omgeving van de camping zijn meerdere restaurants, wij zijn alleen naar een pannenkoekhuis geweest waar ze gluten- en melkvrije! pannenkoeken hadden inclusief speeltoestel met trekkers. Dus dat kon niet meer stuk.

Wat we verder gedaan hebben buiten de camping in Drenthe

 • Gefietst naar uitkijkpunt Gees
 • Rondje van 3,3 km gewandeld rondom de camping (laarzen aanbevolen als het geregend heeft)
 • Ochtendje in Meppel geweest (leuke winkels, prima gegeten bij Subway en bij het stadion van FC Emmen rondgekeken)
 • Het Boomkroonpad gelopen (is wat verder weg, maar nog steeds in Drenthe)
 • Fluisterboot varen in Giethoorn (45 minuten rijden, maar dat was nog steeds dichterbij dan van thuis 😊)
 • Avonturenpark Hellendoorn bezocht (we konden het niet laten dat we daar wel 2e kaartje gratis kregen 😊)

Glutenvrij en koemelkvrij eten in Drenthe

De Coop in het dorp Aalden is op 2,4km afstand. Daar hadden ze op zich een prima aanbod van producten die wij mochten eten. Het glutenvrije brood was alleen bij hun bakker uit de diepvries te halen. Ook was het net niet wat wij nodig hadden om te eten (vooral koek en snoep). Daarom zijn we een paar keer naar Albert Heijn gereden in Sleen. Dat was 10 minuten met de auto.

In Meppel was een Subway en dat bood ons de mogelijkheid om daar te kiezen voor de glutenvrije optie. Was erg leuk om een keer niet zelf broodjes mee te nemen voor de lunch.

Verder was het fijn om zelf al een basisvoorraad bij ons te hebben. Zo hadden we onze eigen glutenvrije frikandellen meegenomen, wat maar goed ook was, want de camping had helaas geen glutenvrije snacks. Wel hadden ze waterijsjes, dus het loket hebben de kinderen goed gezocht 😊

2 Reacties

 1. Aniek zegt:

  Wat een leuk blog 😊 wij hebben genoten met jullie als buren op de camping👍🏻 wie weet tot een keer weer ziens
  Groetjes jullie buurtjes 😉

  1. dirkjew@hotmail.com zegt:

   Dank je wel Aniek! Leuk om te horen dat het wederzijds was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *