Waar vind je wandeltips?

De een loopt vaak hetzelfde rondje. De ander liefst elke keer een ander rondje. Maar dat betekent dat je best veel tijd kwijt ben om een nieuwe wandeling te vinden. Ik deel hierbij waar ik die leuke (en soms wat minder leuke) wandelingen vind, want ik ontdek graag nieuwe plekken!

Gebruik internet om informatie van anderen te vinden

Yes, google is my best friend. Maar vaak ook een gevalletje door de bomen het bos niet meer zien. Zelf sta ik nu al best lang bovenaan de resultaten met mijn wandeltips voor o.a. Gelderland. Maar dat betekent niet dat ik de leukste tips heb. Dus ik check ook regelmatig een volgende pagina om daar een meer verborgen blog tegen te komen.

De zoekopdracht wat specifieker maken kan ook helpen. Je kan bijvoorbeeld meer woorden gebruiken. De doelgroep (bijvoorbeeld kinderen) erbij zetten.

Blogs van andere wandelaars

Blogs zijn een hele goede inspiratiebron en geeft een goed beeld over een wandeling. Zelf heb ik één pagina per provincie waar je veel tips ziet. Lekker kort en overzichtelijk. Ik sla dus blogs die een lang verhaal over één wandeling maken vaak over. Of ik scroll heel hard naar de informatie die ik zoek: waar, hoelang, waar te parkeren, lengte en dan check ik via de routeplanner hoe ver het van huis is.

In de afgelopen 3 jaar heb ik een aantal leuke wandelroutes met kinderen verzameld. Je kan deze vinden per Gelderland, Utrecht en Flevoland. Dit zijn de kortere routes tot 5 a 6 kilometer.

ReizenReizen

De eigenaren van de wandelroutes

Een groot aantal organisaties hebben zelf wandelroutes uitgezet. En op hun website vind je vaak de informatie die je nodig hebt om de wandeling te kunnen beginnen. Ik merk wel nu ik zelf steeds vaker langere wandelingen maak, dat die niet altijd meer uitgezet zijn. Dus denk hierbij vooral aan wandelingen van 1 t/m 10-15 kilometer.

Apps waar andere wandelaars hun wandelingen in delen

Deze apps zijn vaak tegen een klein (eenmalig) bedrag goed te gebruiken. Een aantal van deze apps zijn:

Gelukkig hebben zij ook een website waarop je kan inloggen. En zelf een route kan uitzetten. De route opnemen doe je dan weer met de app als je met de wandeling begint. Zelf heb ik Komoot nu een paar maanden en dat bevalt op zich goed.

Het is wel altijd afwachten hoe de wandeling is. Wat een ander fantastisch vind, vind ik misschien gewoon prima 😊. Waar ik wel tegenaan loop, is dat de startpunten bijna nooit een parkeerplaats zijn. En dat het dan even zoeken is waar je wel kan parkeren. Ik heb een keer gehad dat de start op een vakantiepark was. Maar mag ik dan zomaar dat park op terwijl er slagbomen zijn? Ik voel me dan vaak niet zo fijn daarbij en die sla ik dus over. (Zorg voor een alternatief in de buurt als je een beetje op mij lijkt).

Ook ben ik nu een paar keer tegen een ‘eigen weg’ aangelopen. Dat mijn voorganger daarover liep, is prima. Maar mag ik daar ook overheen? Deze info kan ik vantevoren niet vinden bij de wandeling en dat maakt de wandeling wat onzeker.

Mijn mooiste Komoot wandelingen verzamel ik in een ander bericht, check ze hier!

Langere afstanden wandelen

Omdat ik nog maar net in deze afstanden begin, heb ik hier nog niet veel in gezocht. Maar Wandelnet, Komoot en de LAW’s in Nederland geven hier meer informatie over. Veel van deze wandelingen zijn niet meer een cirkel en dan heb je wat meer voorbereiding nodig om na te denken hoe je bij het startpunt komt en van het eindpunt weer thuiskomt.

Wandelnet is trouwens wel begonnen met langere rondwandelingen. Kijk zeker op hun website of daar iets bij staat voor je!

Wandelknooppunten

Ik noem deze even apart, want ik ben er nog niet over uit of ik deze snap 😉 Het lijkt heel logisch, maar tot nu toe heb ik de instructies op de grote kaart nog niet kunnen matchen met wat op paaltjes staat.

Ik ben fan van de fietsknooppunten app, maar ik moet me nog even verdiepen in hoe de wandelknooppunten werken. Als iemand tips heeft, ik hoor ze graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *