4 foto's genomen tijdens onze wandelingen in Overijssel. Zandvlakte bij Sahara van Ommen, heuveltjes bij Almelo.

Wandelen met kinderen in Overijssel

Zo nu en dan maken we een uitstapje iets verder het land in. Omdat we daar op vakantie zijn of om de regen die in het westen valt te ontvluchten.

Graag deel ik hier (met iets lagere update frequentie 🙂 daarom ook op onze wandeltips uit de provincie Overijssel.

De Sahara van Ommen

Wellicht als je uit Overijssel komt, dan ken je deze Sahara van eigen bodem wel. Ik had er stiekem nog nooit van gehoord. Terwijl het zo dichtbij is. Dat ik denk, dat ik daar niet eerder ben geweest. Nu ligt mijn focus inderdaad ook meer op eigen land. Terwijl het vroeger toch vaker op het buitenland lag. Maar gelukkig blijkt Nederland ook gewoon erg mooi te zijn. Helaas is het weer wat minder te bestempelen als bikiniweer. Maar daarom niet minder mooi als wandelweer 🙂

De parkeerplaats is niet erg groot, maar wij kwamen op de fiets, dus hadden gelukkig geen parkeerprobleem. Wij waren er op een zaterdagmorgen vroeg en ik kan me voorstellen dat het ’s middags of op een mooie dag echt een populaire bestemming is.

Wij hebben de Bosontwikkelingswandeling van ongeveer 5 kilometer gewandeld. Dat leidt je eerst een beetje langs de zandvlakte, daarna steek je het over en wandel je verder in het bos. Een aanrader! De komende zomer gaan we op vakantie in de buurt, dus we gaan er zeker nog eens terug!

Bronnenroute Springendal in de buurt van Almelo

Regen voorspeld in het westen van het land, help, daar wilden we juist wandelen. Dus via Google snel een alternatief in het oosten waar blijkbaar de regen als laatste gaat vallen. Ik lees op een andere blog over deze bronnenroute en de omschrijving bevalt me wel. Dus wij stappen in de auto met broodjes om anderhalf uur later bij parkeerplaats De Brandtoren uit te stappen. Voldoende plekken en er is een toilet. Helaas wel op slot door de C. maatregelen. Ik had toch bij de laatste pomp langs de snelweg moeten stoppen…

De route begint al leuk in soort van halfhoog gras. Daarna wisselt het bos zich af met beekjes en vijvers (de bronnen). Voor deze wandeling is het woord ‘meanderen’ ontdekt, want de goed aangegeven route met groene pijlen slingeren van links naar rechts.

Wij zijn in januari geweest en de laarzen waren erg fijn om aan te hebben, soms was het er erg modderig. Ik ben benieuwd hoe de route in de zomer is, waarschijnlijk een compleet andere route met blad aan de bomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *