wandeltips met kinderen in provincie gelderland

Wandelen met kinderen in Gelderland

Wandelen met kinderen is leuk voor het hele gezin. De kinderen kunnen zich uitleven en zo hun energie lekker kwijt raken. We kunnen allemaal genieten van de natuur en het uitzicht. Onze kinderen vinden het erg leuk om bordjes te volgen, opdrachten te doen en te weten wat ze nu weer zien. Graag deel ik hier leuke wandelroutes om met kinderen te doen. Wij hebben nog jonge kinderen (6 en 4 jaar).

Provincie Gelderland: Ede, Nijkerk, Hoevelaken, Putten, Ermelo, Voorthuizen, Garderen, Kootwijk, Radio Kootwijk, Otterlo, Nunspeet, Epe, Arnhem, Lunteren, Renkum

Wandeltips Gelderland

Met de veluwe om de hoek en water aan de andere kant zijn we gezegend met veel natuur om ons heen. En wat kan je mooi wandelen in Gelderland. Niet voor niets dat het een populaire wandelbestemming is. Gelukkig is het er niet zo druk op de wandelpaden als dat we vaak in de provincie Utrecht zien.

 • Uitzicht De Valenberg (4 km)
 • Route Uilenbos Lunteren (4km)
 • Rondje Beekdal (5 km)
 • Kids Klompenpad Hoevelaken (3 km)
 • Stoomgemaal Nijkerk (500 meter)
 • Kasteel Oldenaller Putten (4 km)
 • Kasteel De Vanenburg Putten (4 km)
 • Landgoed Schovenhorst Putten (1 tot 3 km)
 • Oud-Groevenbeek Putten (3 km)
 • Ermelose Heide (1 km)
 • De Heuveltjes Voorthuizen (2,5 km)
 • De Duintjes Garderen (6 km)
 • Uitkijktoren Kootwijkerzand (3 km)
 • Radio Kootwijk (2 km)
 • Radio Kootwijk – Hoog Buurlo (4,5 km)
 • De Zanding Otterlo (5 km)
 • Vlonderpad Landgoed Tongeren Epe (4 km)
 • Tijdkijkerpad Elspeet (5 km)
 • Park Sonsbeek Arnhem (2 km)
 • Kabouterpad Nunspeet (1,5 km)

Uitzichtpunt De Valenberg (4 km)

Ik noemde het een uitkijktoren. En daarmee had ik vooral ‘hoge’ verwachtingen geschept bij de kinderen. Maar het is met recht een uitzichtpunt. Want op de route naar de uitkijk loop je bijna ongemerkt de hoogte in. En dat maakt het uitzicht niet minder mooi, alleen de toren wat minder spectaculair 🙂

De wandelroute is een heen- en weertje vanaf de parkeerplaats. Naast het fietspad loopt een zandweg die prima te bewandelen is. Je loopt door het bos en uiteindelijk langs een weide waar je pas ziet dat je de hoogte in bent gegaan. De totale wandeling (heen + terug) komt daarmee op 4,3 kilometer.

Helaas voor ons was er net een groep fotografen op het platform. Daardoor voelde het behoorlijk vol en zijn wij niet lang gebleven. Aan de andere kant van het uitzichtpunt zagen we bordjes van een klompenpad. Dus voor volwassenen leuk om een langere wandeling te maken. De omgeving zag er mooi uit!

Praktisch: parkeer op de parkeerplaats dat naast de Planken Wambuisweg ligt op de Apeldoornseweg. Google Maps stuurt je verder door een park op. Maar van daaruit loop je aan de verkeerde kant van het hek.

Route Uilenbos langs het middelpunt van Nederland bij Lunteren (4 km)

Een wandeling van bijna 5 kilometer vanaf buitenspeeltuin/restaurant/kinderboerderij De Uilenbos in Lunteren. Parkeren is gratis, maar op een mooie dag kan het wellicht druk zijn. Ik liep de route linksom, waar je de bezienswaardigheden (tijdlijnpad, middelpunt) eerst ziet. Dus mijn advies is om eerst het ‘lange’ zandpad rechtsaf te pakken. Je loopt dan trouwens het tijdlijnpad af in plaats van op.

De korte versie is 1,5km, maar die begint pas bij paaltje 24. Dus als je parkeert bij Het Uilenbos loop je toch nog 4 a 4,5km. Omdat de paaltjes niet overal even duidelijk zijn weergegeven, zou ik de volgende kortere route adviseren: 27-26-25-24-31-18-20-22-24-25-26. Deze anti-verdwaaltip is gratis 😉

Je loopt door een mooi stuk natuur en op een paar plekken langs de weg die op een woensdagmorgen rustig was. Leuk om nog eens te wandelen!

Locatie: Het Uilenbos, Beukenlaan 11, Lunteren

Lees hier meer over deze wandeling in Lunteren

ReizenReizen

Rondje Beekdal in Renkum (5km)

Een leuke wandeling van ongeveer 5 kilometer. Het eerste stukje is een lus die je over zou kunnen slaan. Al had ik dan de mooie foto van de rode bloem in het veld niet kunnen maken 🙂

Bijna halverwege loop je over een vlonderpad door het dal heen. Onze kinderen vinden dat altijd erg leuk. De route is duidelijk aangegeven met lichtblauwe bordjes met daarop een pijl voor de richting. Het pad dwaalt door het bos, over paar bruggetjes en langs het water, kortom best een veelzijdige route. Je steekt wel een keer of vier een weg over, dus wel fijn om daar afspraken over te maken met de kinderen.

Wij hebben deze wandeling in mei 2022 gewandeld en toen was er net een storm geweest, want er lagen wat dikke bomen omver. Gelukkig konden we er omheen of overheen 🙂

Parkeren kan je gratis bij het bezoekerscentrum. Er is daar ook een horecagelegenheid met een leuke (kleine) buitenspeelplaats. Zeker een aanrader bij fijne temperaturen gezien het waterspel.

Locatie: Bezoekerscentrum Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum

Lees hier meer over de praktische kant van deze wandeling

Kids Klompenpad Gelderland in het Hoevelakense bos (3 km)

Bij het landgoed Hoevelaken ligt een niet al te groot bos. En sinds een tijdje is er een Kids Klompenpad van 3 kilometer. Je kan aan beide kanten van het bos parkeren (let op, het is in het weekend vaak druk).

Omdat we door deze wandeling (wij liepen vanaf punt 7 naar 12 en dan van punt 1 naar 6) in een ander gedeelte dan we al kenden kwamen, waren we blij verrast over dit Klompenpad. De kinderen vonden de opdrachten leuk om te doen (je kan ook alleen de bordjes volgen).

Omdat wij deze wandeling in de herfst liepen, zagen we erg veel paddenstoelen in het bos.

Locatie: Parkeerplaats Hoevelakense Boslaan, Hoevelaken

Bekijk hier deze wandeltip in het Hoevelakense Bos

Over de dijk bij het Stoomgemaal in Nijkerk (rondkijken)

Even uitwaaien of gewoon genieten van het water en de wind kan makkelijk in de buurt van het Stoomgemaal Arkemheen. Doordat de meeste stranden tegenwoordig entree vragen, parkeren wij graag bij het Stoomgemaal om zo even over de dijk bij het water te wandelen. Met onze kinderen zijn we vaak toch niet heel lang onderweg, maar kunnen zo wel kijken naar boten, vogels, zwanen aan de ene kant bij het water en aan de andere kant zien we de weide polder en het Stoomgemaal.

Locatie: Stoomgemaal Arkemheen, Zeedijk 6, Nijkerk

Bekijk hier de website van het Stoomgemaal

Wandeling rond kasteel Oldenaller tussen Nijkerk en Putten (tot 4 km)

In de omgeving van Nijkerk zijn een aantal kastelen en grote landhuizen. Één daarvan is kasteel Oldenaller. Het is leuk wandelen rondom het kasteel in het kasteelbos. De laan vanaf de parkeerplaats naar het kasteel zelf is best lang. Gelukkig kan je vogelhuisjes tellen. Er zijn ook langere wandelingen mogelijk (3,5 of 8 of 11 kilometer) die je meer bos en polder laat zien.

Ook deze wandeling kan bij mooi weer of op een zondag druk zijn. Je ziet het al aan het aantal geparkeerde auto’s. Mocht dat zo zijn, dan rijden wij meestal door naar het bos in Ermelo. Wel zo coronaproof 🙂

Locatie: Kruizing Waterweg/Oldenallerallee 3, Putten (parkeren is rechts vóórdat je de oprijlaan op zou gaan)

Bekijk hier de website over de wandelroute Oldenallerpad

Kasteel De Vanenburg (4 km)

Deze wandeltip van een moeder van een schoolvriendje stond al even op onze lijst, dus de verwachtingen waren op zich wel hoog :). En ondanks dat je ook een gedeelte van deze 3 a 3,5 kilometer door de weilanden loopt, genoten we wel van de schapen, de zon en “Wanneer zien we het kasteel weer?”

Wij volgden de oranje route die rond het kasteel loopt, je loopt langs de bosvijver, langs het landhuis en door het park. Ik heb vroeger bij het kasteel gewerkt, dus het was leuk om te zien hoe het kasteel hetzelfde is gebleven, maar de tuin en het park gegroeid zijn!

Niet alle oranje bordjes hingen nog op hun plek, dus met 2x een omweg(getje) hebben we het gevonden. Het kaartje (zie link) was voor ons wel een must, want ik ben echt niet goed in inschatten hoeveel ‘350 meter’ nu is 😉

Vlakbij deze route ligt Pluktuin Het Platteland, deze is in de winter gesloten, maar in de zomer een mooie aanvulling op dit uitje.

Locatie: Vanenburgerallee 13, Putten

Bekijk hier de wandeling Kasteel De Vanenburg

ReizenReizen

Landgoed Schovenhorst bij Putten

Een nieuwe ontdekking op de Veluwe is wel Landgoed Schovenhorst. Het ligt tussen Putten en Garderen. Er is niet zomaar één route, maar je kan verschillende rondjes lopen. Ideaal dus als je nog niet weet voor hoelang je wilt wandelen. Vroeger was het een kwekerij en dan zie je nog terug in het bos. Bijna elke boom heeft een kaartje waarop staat hoe de boom heet en waar de boom oorspronkelijk groeit. Ook is het bos onderverdeeld in Amerika, Europa en Azië.

De bostoren zelf, 40 meter hoog en 235 trapreden, is de moeite waard. Een kleine tuin vindt je bovenaan en je kan helemaal rondlopen om van het mooie uitzicht te genieten. Er is iets lager een soort van klimattractie voor de kinderen. En aangezien kinderen meer durven dan de ouders, heb ik onze oudste zijn gang maar laten gaan 😉

De kinderen vonden het volgen van de bordjes erg leuk, al is de bostoren niet 1-2-3 te vinden. Je moet daarvoor ook een (drukke) weg oversteken, dus laat de kinderen zeker niet vooruit lopen. (vanuit het bos richting de omheinde tuin (inclusief brasserie) sla je het beste voor de tuin linksaf om al snel de weg te kunnen oversteken. Je ziet aan de overkant dan al een hoog bord met foto’s van de bostoren). De entree is 4 euro per persoon, maar 2 kinderen kunnen samen prima door de draaideur (je hebt dit niet van mij :))

Locatie: Garderenseweg 93, Putten

Bekijk hier de website van Landgoed Schovenhorst

Oud-Groevenbeek tussen Ermelo en Putten (3 km)

Hei of bos, het kan beiden bij Oud-Groevenbeek. Vanaf de parkeerplaats Oud-Groevenbeek aan de Watervalweg, 3851 VG in Ermelo kan je kiezen uit twee wandelingen. Beide zijn ongeveer 3km lang en op de hei kan je met gemak een omweg maken.

De rode wandeling leidt je de hei op. De gele brengt je naar het theehuis met OERRR speelplaats erbij en nog wat bezienswaardigheden zoals het landhuis en de watertoren. Ook leuk om beide te combineren. Het theehuis ziet er gezellig uit, heeft een toilet en een buitenterras. Ideaal voor koud en warm weer dus!

Let op: Google Maps of het adres van het theehuis brengt je niet bij de parkeerplaats waar je als wandelaar kan parkeren, dat is een inrit verder.

Locatie: Watervalweg, Ermelo

Ermelose Heide (1 km)

Volg de genummerde schapenbordjes om zo een wandeling van 1 kilometer te maken rondom de schaapskooi. De jongens vonden het geweldig. Deze wandeling gaat een stukje door het bos. Als je het bezoekerscentrum vooraf bezoekt, kan je ook vragen naar de opdrachten die bij de route horen.

Daarna zijn we de hei op geweest, waar je een route kan volgen. Maar ook gewoon een stukje kan wandelen. Het fijne is dat je overzicht houdt, dus de kinderen kunnen gewoon vooruit rennen! Achter het bezoekerscentrum is een speeltuin. Dat is trouwens alleen open tijdens de openingstijden van het bezoekerscentrum.

Dit is één van mijn favorieten! Heerlijk rennen en wandelen met kinderen.

Locatie: Postweg 50, Ermelo

Bekijk hier de website van de Ermelose Heide

Indianenbos in Ermelo (speeltuin en trimbaan)

Het Indianendorp is een grote speelweide, midden in het bos. Dus ideaal om te combineren met een korte of langere wandeling in de omgeving. De trimbaan ligt er praktisch naast, wat zeker leuk is met de oudere kinderen.

Locatie, geen adres, dus klik hier voor google maps linkje

Bekijk hier de website van het Indianendorp

De Heuveltjes in Voorthuizen (2,5 km)

Officieel heet het bos ‘Wilbrinkbos’, maar doordat je op en onder de heuvel kan lopen, ook wel het heuveltjesbos genoemd. In de winter zag ik veel slee foto’s voorbij komen vanuit dit bos 🙂 Ik begrijp nu waarom! Omdat de sneeuw nu allang verdwenen is, gingen wij rennend van de heuvel. De kids vonden het leuk om te stoppen met een sliding!

Je kan hier ook een klompenpad wandeling maken, maar wij deden een Nature Game. Via de app van het spel kregen we automatisch een nieuwe vraag of opdracht als we de goede plek hadden bereikt. Wij hebben het met 4 volwassenen en 4 kinderen gedaan. Één volwassene is wel druk met de app in de gaten houden, dus de andere drie konden de kinderen in de gaten houden. Van de opdrachten upload je een foto als ‘bewijs’. Je kan later deze foto’s downloaden vanuit de app, dus dat is leuk als herinnering!

De route was ongeveer 2,5km en we deden er op het gemak wel 2 uur over. Het bos is zeker een aanrader, de kinderen willen er graag een keer naar terug! Parkeren is wel een dingetje, er is echt maar plek voor ongeveer 6 auto’s. Gelukkig was er voor ons nog net een plekje, dus wij hebben niet voor een alternatief in de buurt hoeven kijken.

Locatie: Apeldoornsestraat 95, Voorthuizen

De Nature Game is een betaald spel, via deze link lees je meer

De Duintjes bij Garderen (6 km)

Een leuke, gevarieerde wandeling. Qua bomen, maar ook qua hoogtes :). De kinderen vonden het erg leuk om op zoek te gaan naar het volgende rode paaltje. Ondanks dat op de website van Natuurmonumenten vaak gezegd wordt dat de route niet duidelijk is, stond tijdens onze herfstwandeling alle paaltjes weer op de goede plek.

De wandeling is 5,8km. De parkeerplaats is goed te vinden, maar op een weekenddag snel vol. Dus het is even geluk hebben of parkeren langs het fietspad. In verband met het hoogteverschil op het begin en het einde lijkt me deze route niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. We zagen wel wandelaars met een rollator, maar die volgden een ander pad.

De gevallen bladeren maakten de foto’s extra mooi, overal lag een mooie deken van bladeren. Maar doordat je door verschillende soorten bos loopt en over heuvels denk ik dat deze wandeling ook in andere seizoenen de moeite waard is!

Locatie: dichtbij Garderenseweg 440, Ermelo

Vind hier het startpunt van de route

Uitkijktoren Kootwijkerzand (3 km)

Echt niet ver van ons, maar ik was er in ieder geval nog nooit geweest. En wat een gemis! Een echte verrassing om op zo’n grote open zandvlakte te zijn. Wij waren op de uitkijktoren bij helder weer en dat maakte rondkijken nog leuker.

We hebben de oranje route gewandeld van 3 kilometer. Erg duidelijk aangegeven met kleuren en zelfs pijltjes. Een stukje over de vlakte en dan door het bos. In de winter een leuke route betekent in elk seizoen een leuke wandeltocht.

Er is in principe voldoende ruimte. Bij terugkomst zagen we dat er zelfs langs de weg geparkeerd werd. Maar van die drukte hebben wij niets gemerkt, blijkbaar zijn er dus meerdere routes of lopen mensen hun eigen gekozen pad. Wandelen met kinderen is zo fijn hier. We komen graag in het volgende seizoen weer terug! (of eerder :))

Locatie: Houtvester van Het Hoffweg 3775, Kootwijk

Bekijk de website van Staatsbosbeheer.

Wandelen bij Radio Kootwijk (2 km)

Het heeft even geduurd voordat we deze wandeling maakte. De route is namelijk maar 2,5 kilometer (volgens mijn Fitbit), 2 kilometer volgens de routemakers (groene bordjes). En dat vind ik persoonlijk te kort. Maar met een dreigende bui voor de middag was het voor nu een prima wandeling met onze kinderen.

De wandeling begint verrassend genoeg in het bos, gaat dan over de vlakte (hei, open veld). Vanaf veel punten heb je zicht op het Radio gebouw, en die blijft indrukwekkend. Uiteindelijk loop je ook langs het gebouw zelf. Door de waterkou zijn we niet blijven hangen, maar met mooi weer is die picknickbank vast bezet 😉

Het restaurant is gesloten, waarschijnlijk i.v.m. de lockdown, maar er was wel een koek-en-zopie tent waar ze warme dranken verkochten.

Wij parkeerden bij Radio Kootwijk zelf. Je wordt netjes op tijd gewaarschuwd dat dat betaald parkeren is. En je komt ook een aantal gratis parkeerplekken tegen. Omdat we de dreigende regen in onze nek voelden, hebben we gekozen voor de betaalde optie. De 5 euro geldt voor de hele dag, dus je hoeft niet op de klok te kijken! Een kilometer eerder waren er 3 gratis parkeerplekken en nog eentje eerder een grotere parkeerplek. Volgens mij komt er niet veel verkeer langs, dus ook prima te wandelen. Zo maak je je route 2x zo lang, met oudere kinderen zeker te doen.

Ondanks het weer vonden de kinderen de wandelroute rond Radio Kootwijk de moeite waard!

Locatie: Radioweg 1, Radio Kootwijk

Radio Kootwijk – Hoog Buurlo (4,5 km)

Het zoeken naar een geschikte wandelroute met kinderen in de buurt van Radio Kootwijk heeft me de meeste tijd (en dus frustratie) gekost. Wij hebben deze keer de wandeling van 4,5 kilometer bij Hoog Buurlo gelopen (gele bordjes). Tijdens deze route zie je NIET Radio Kootwijk zelf.

Dat betekent niet dat de route niet mooi is, want dat is de route wel. Je loopt veel tussen de bomen met uitzicht op weilanden, heuvels, de hei of ander bos. Deze route is best heuvelachtig en ik zou het eigenlijk niet aanraden voor kinderwagens. En helaas helemaal niet aan rolstoelgebruikers.

De route is duidelijk aangegeven en het was weer leuk bingo spelen wie als eerste het volgende paaltje ontdekte 🙂 Het was druk op de parkeerplaats van Hoog Buurlo (gratis parkeren), maar dat was gelukkig niet te merken op de route. We hebben zeker het eerste gedeelte helemaal alleen kunnen lopen.

Locatie: Hoog Buurlo 5, Radio Kootwijk

Bekijk hier de officiële website die bij deze route hoort.

De Zanding bij Otterlo (5 km)

Otterlo heeft een mooie omgeving! Wij wandelden over De Zanding, een grote zandvlakte met daar omheen een heuvelachtig bos. De rode route die je beide kanten op kan lopen is 5 kilometer lang en goed zichtbaar.

De start van de route ligt schuin tegenover de ingang van camping De Wije Werelt. Parkeren kan op het parkeerterrein van Natuurmonumenten direct bij de inrit (deze hoort niet bij de camping). Ik begrijp wel dat het er in de zomer druk kan zijn.

De ingang is een groot hek en verderop (dus je loopt eerst langs camping De Zanding) zie je het eerste rode paaltje. Klik hier voor de google maps coördinaten van de start.

Locatie: Arnhemseweg 150, Otterlo

Vlonderpad landgoed Tongeren bij Epe (max 1,5 uur)

Zoals je aan de foto’s kan zien, was het een echte winterwandeling. En dat maakt het vlonderpad zo leuk. Want die blijft eigenlijk hetzelfde en is altijd aantrekkelijk voor kinderen.

Na een jaar bijna elk weekend een wandeling gemaakt te hebben, hebben onze kinderen even genoeg van wandelen. Dus met moeite hebben we ze kunnen overhalen om te starten in Epe. We hebben geparkeerd dichtbij de start van het vlonderpad (Molenweg 80) en toen was alles weer goed 🙂 Door de duidelijk, gele paaltjes te volgen, maak je toch een een leuke route. Er staat 30 minuten voor, wij deden er 50 minuten over inclusief een pauze voor een broodje.

Op het landgoed Tongeren zijn er 3 routes: geel (30 minuten), groen (1,5 uur) en rood (45 minuten). De rode route start bij een ander punt, maar wij zagen onderweg al wel de paaltjes, al lijkt dat op de kaart niet zo.

Ik ben benieuwd hoe aantrekkelijk de zomer deze wandeling maakt!

Locatie: Molenweg 80, Epe

Ga hier naar de website van het landgoed

Tijdkijkerpad bij Elspeet (5 km)

De wandeling stond na het lezen van een andere blog op mijn lijstje, maar het duurde even voordat we ook daadwerkelijk op tijdkijkerreis gingen. Het was het wachten waard! Ondanks dat de hei nog niet in bloei staat, is de wat glooiende wandeling over de hei en door het bos een aanrader.

Mijn Fitbit telde 5,1 kilometer inclusief de klim in de uitkijktoren.

De tijdkijkers staan hoog, dus het meebrengen van een krukje is wel een aanrader. En zo kon 1 van de kinderen ook onderweg zo nu en dan even ‘rusten’ zoals hij dat zei 🙂

De wandeling start en eindigt bij (volgens mij voldoende parkeerplaatsen) bij de grote speeltuin. Dus spreek even af met de kinderen wat jullie eerst gaan doen. Bij de leuke speeltuin is er ook een toilet, deze was nog wel op slot toen wij er waren. Maar ik heb hoop dat de deur snel open gaat!

Locatie: Stakenbergweg, Elspeet (helaas geen nummering, maar de parkeerplaats kan je niet missen gelukkig)

Bekijk de website van deze Paggenroute-Tijdkijkerpad

Park Sonsbeek Arnhem (2 km)

Hoe verrassend heuvelachtig is Arnhem! En dat is ook in het park te merken. Er zijn 3 aangegeven kleurenroutes, waarvan de groene de 3km route is. Wij hebben een combinatie van de 1 en 2 kilometer route gewandeld. De paden zijn soms wat stijl, dus heerlijk voor de kinderen! Maar het lijkt allemaal wel wandelwagenvriendelijk.

Het hoogtepunt was de waterval bij de grote vijver. Echt leuk! Wij hadden de bingo van het Watermuseum gedownload en dat was leuk voor de kinderen om te doen. Op 3 na was het vel vol en dat betekende een klein cadeautje van het museum dat aan het park ligt.

Locatie: Zijpendaalseweg 26-28, Arnhem (wij parkeerden bij het Watermuseum (beperkt plek) en langs de weg (betaald en beperkt))

Klompenpaden, leuk wandelen met kinderen in Gelderland

In onze omgeving zijn diverse klompenpaden. Leuk voor de kinderen om de blauwe bordjes met een klompje te volgen. Ze zijn te vinden in de natuur, maar ook pakken ze soms dorpen en steden tegen. Zo staat er ook een bordje in de buurt van onze sportschool. Je kan een pad uitkiezen op basis van lengtes of zoeken op een map.

Bekijk hier de website van Klompenpaden Utrecht en Gelderland

Kabouterpad Nunspeet (1,5 km)

Verrassend dichtbij het centrum, het station en een grote parkeerplaats. Een kabouterpad van 1,5 kilometer lang. Door het bos, over de heuveltjes, tussen de bomen door. Dus helaas wel iets minder geschikt voor wandelwagens en eigenlijk niet geschikt voor rolstoelen. Maar het Kabouterpad steekt steeds de gewone paden over die wel verhard zijn. Je volgt de kabouters die steeds een andere kleur muts hebben. Een leuke ervaring in een mooi bos.

Uitstekend om te wandelen met jonge kinderen. Voor de oudere kinderen zijn er langere routes met eventueel andere opdrachten.

Locatie: Plesmanlaan 2, Nunspeet

Deze leuke routes over wandelen met kinderen in Gelderland bewaren op Pinterest? Pin dan 1 van deze afbeeldingen bij je favorieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *