Valencia heeft het allemaal voor een stedentrip

Valencia is een kleine stad die veel biedt voor bijvoorbeeld een weekend weg. Valencia heeft een erg leuk stadscentrum en het strand ligt om de hoek. Door het formaat van de stad en de openbaar vervoersmogelijkheden is het een ideale bestemming voor een citytrip. Laat me uitleggen waarom 😊

Twee keer ben ik in Valencia geweest. De eerste keer was voor een weekje Spaanse les. De tweede keer om mijn zusje deze leuke stad te laten zien tijdens een weekend weg. Beide keren waren geslaagd en eigenlijk kan ik niet wachten om nog eens te gaan. Dan om het samen met man en kinderen te doen. En wellicht om wat meer van de omgeving rond de stad te zien. Maar eerst deel ik graag tips met je!

Makkelijke verbinding van vliegveld Valencia naar het centrum

Bij aankomst op het vliegveld is er al een pluspunt. Met de metro is het eenvoudig reizen vanaf het vliegveld naar het centrum in de stad. Voor een paar euro. Omdat het vliegveld het beginpunt is, is er altijd ruimte om te zitten.

Je weg vinden in Valencia

Diezelfde metro dat ook twee tramlijnen heeft, brengt je eenvoudig naar de plekken waar je graag naartoe wilt. Een goedkoop enkeltje, maar er is ook een Valencia Toerist Cart die je voor een vaste prijs onbeperkt reizen in een dag of twee dagen geeft. De enige bezienswaardigheden die niet dichtbij een metrostop liggen, zijn Ciutat de les Arts i les Ciènces en het naastgelegen aquarium L’Oceanogràfic.

Wij hebben bijvoorbeeld fietsen gehuurd, wat een prima vervoersmiddel is omdat er ongemerkt veel fietspaden zijn.

Het park in de rivierbedding: Jardin del Turia

Wellicht de meest bekende ‘attractie’ van Valencia is het park dat gemaakt is in de rivier. Een groene long waar je leuke wandelingen en fijne fietstochtjes kan maken. Vergis je niet in de afstanden, want lopend kan het best ver zijn. Ook als het warm is, is het prima vertoeven door de vele bomen.

Slenteren in de binnenstad van Valencia

Voor cultuur, gezelligheid, lekker eten, winkelen of gewoon om even rond te kijken, heeft Valencia een gezellig en knus centrum. De architectuur van de oude gebouwen maken je trip ook nog cultuurverantwoord. Zoals de Kathedraal van Valencia aan het plein, Palacio del Marqués de Dos Aquas (museum), Plaza del Carmen (klooster) La Lonja de la Sea (gothische zijdebeurs) en Mercado Central (markt).

Terrasjes en pleinen vullen de stad, zodat je je het gemakkelijk kan maken voor wat eten en drinken. Zelf ben ik weer van het rondwandelen en kijken. Tijdens de cursus Spaans die ik volgde heb ik wel een rondwandeling gekregen en de geschiedenis erachter vind ik dan wel interessant. Dus echt een aanrader om eens aan te sluiten bij een toer. En sluit het dan af met paella eten, want die is moeilijk te weerstaan 😉

Een ander voordeel van Valencia is zeker weten het strand

Barcelona heeft ook een strand en er zijn genoeg andere steden die ook een strand hebben. Maar Valencia heeft echt een lang zandstrand. En met de tram ben je er snel (hij stopt op nog geen 100m van het strand) en met de fiets is het ook te doen. Alleen wat lastiger als je een parasol bij je hebt… Langs de boulevard staan vaak allemaal kraampjes. Voor souvenirs of om iets te kopen omdat je naar het strand gaat.

Overnachten in Valencia

Mijn advies is om je overnachtingen dichtbij een tram/metrolijn te boeken, zodat je je makkelijk kan bewegen. Want ook al is het een relatief kleine stad, je kan je schoenen er wel kapot lopen 😊 De eerste keer verbleef ik op de universiteit dat dichterbij het strand ligt dan het centrum. Maar binnen 10-15 minuten sta je dan in het centrum.

De tweede keer had mijn zusje een basic, maar fijn en goedkoop hotel gevonden langs de tramlijn. Ons hotel verhuurde ook fietsen, zodat we ook een paar dagen sportief hebben gedaan.

Klimaat in Valencia

Ik ben er in mei geweest en begin juli. In juli is het al behoorlijk warm voor een stedentrip. Zo deden we ’s morgens bezienswaardigheden bezoeken en ’s middags zochten we het park in de rivier of het strand op. In mei was het te fris om op het strand te liggen, maar de weg naar en langs het strand waren ideaal voor hardlopen. En dat heb ik verrassend veel gedaan in die week! (meestal neem ik mijn hardloopschoenen mee om er vervolgens niets mee te doen 😉)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *