In vakantiestemming aan de spelletjes tafel

Onze kinderen, en wijzelf trouwens ook, spelen graag spelletjes. Bordspellen, kaartspellen en behendigheidspellen zijn allemaal favoriet. Nu we nog niet op vakantie kunnen, is het natuurlijk wel mogelijk om in vakantiestemming te komen door deze spellen te spelen!

Ik heb linkjes van Bol.com toegevoegd zodat je zelf kan kijken voor meer informatie. Mocht je het spel kopen via het linkje, dan krijg ik een klein bedrag per aankoop. Dit maakt jouw aankoop niet duurder.

Op reis door Nederland

Dit spel is al oud, maar wat was het leuk om te spelen vroeger! Vorige week hebben we het bij mijn ouders uit de spelletjeskast gehaald om met onze eigen kinderen te kunnen spelen. Inmiddels wordt dit spel niet meer verkocht lijkt het. Daarvoor in de plaats schijnt nu ‘Ticket to Ride’ er te zijn.

Aan de hand van 5 kaarten moet je een route afleggen per trein, auto of vliegtuig. Wie het eerste weer thuis is, heeft gewonnen. Natuurlijk zijn er onderweg wel opdrachten te doen in de vorm van tegenslagen of meevallers. Een goede reis door de Benelux! (en een stukje Frankrijk en Duitsland)

Voor Ticket to Ride zijn veel opties zie ik, met uitbreidingsmogelijkheden. Volgens mij gaat deze nu op mijn verlanglijstje 😉 Hieronder de junior versie.

Monopoly

Een bekend spel is natuurlijk Monopoly. Wij spelen vaak de Boer-opoly versie en daarmee komen we niet verder dan het boerenerf 🙂 Maar met de Nederlandse versie reis je met plezier of pijn in je portemonnee langs verschillende steden in Nederland. Er is ook een Belgische versie!

Er zijn zoveel verschillende versies, ik zou zeggen, surf zelf even rond om te kijken welke jou het meeste aanspreekt 🙂

Op zoek naar Lutjebroek

Zodra je voor het eerst de kaarten ziet, denk je wellicht, hm, is dit wel leuk? Maar na een paar keer spelen, kom je in de juiste flow en is het leuk om met geluk of pure Aardrijkskundige kennis te zorgen dat jij beter bent dan de ander! En het is niet alleen voor Nederlanders, want mijn Belgisch man won al vrij snel meerdere potjes…

Ook benieuwd, ik zie dat dit spel nog wel te koop is bij Bol.com.

Risk

Niet een spel om eenvoudig mee te nemen op reis. Maar thuis aan tafel brengt het spel je wel snel naar alle uithoeken van de wereld. Zelf vind ik het spel wat langdradig en kan je echt pech of juist geluk hebben met je opdrachten. Maar om je verre reizen verlangen wat te stillen, is wellicht alleen al het hebben van de wereldkaart voor je neus al voldoende 😉

Skyline

Blijkbaar hebben we dit spel nog niet gespeeld, want alles zit nog netjes in zakjes, haha. Maar in mijn zoektocht in onze spellenkast kwam ik deze tegen. Het spel zelf draait vooral om het bouwen van wolkenkrabbers. Wat, in mijn ogen, niet het doel is van op vakantie gaan. Maar het geeft je wel een stedentrip in New York gevoel!

En de volgende spellen ken ik (nog) niet, maar kom ze tegen door op Bol te zoeken. Ik ben benieuwd of jij ze kent en me kan vertellen of het aanraders zijn!

The Great Tour

Bordspel Reizen met Tom Waes

Heb jij nog andere leuke spelletjes tips om in vakantiesfeer te komen? Ik hoor het graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *