In vakantiestemming aan de spelletjes tafel

Onze kinderen, en wijzelf trouwens ook, spelen graag spelletjes. Bordspellen, kaartspellen en behendigheidspellen zijn allemaal favoriet. Nu we nog niet op vakantie kunnen, is het natuurlijk wel mogelijk om in vakantiestemming te komen door deze spellen te spelen!

Ik heb linkjes van Bol.com toegevoegd zodat je zelf kan kijken voor meer informatie. Mocht je het spel kopen via het linkje, dan krijg ik een klein bedrag per aankoop. Dit maakt jouw aankoop niet duurder.

TIP: Google even het spel dat je graag wilt hebben. Soms zijn ze tweedehands verkrijgbaar via Marktplaats of Facebook Market. Ook kunnen webshops een leuke aanbieding hebben. Maar vergeet ook de lokale ondernemer niet: Blokker, speelgoedwinkels, maar ook voordeelwinkels hebben regelmatig spellen in hun assortiment. In deze blog laat ik alleen de Bol linkjes zien.

Op reis door Nederland

Dit spel is al oud, maar wat was het leuk om te spelen vroeger! Vorige week hebben we het bij mijn ouders uit de spelletjeskast gehaald om met onze eigen kinderen te kunnen spelen. Inmiddels wordt dit spel niet meer verkocht lijkt het. Daarvoor in de plaats schijnt nu ‘Ticket to Ride’ er te zijn.

Aan de hand van 5 kaarten moet je een route afleggen per trein, auto of vliegtuig. Wie het eerste weer thuis is, heeft gewonnen. Natuurlijk zijn er onderweg wel opdrachten te doen in de vorm van tegenslagen of meevallers. Een goede reis door de Benelux! (en een stukje Frankrijk en Duitsland)

En we hebben Ticket to Ride New York gekregen van de sint. Ook dit spel werkt met bestemmingskaarten en routes afleggen met verschillende voertuigen. Net iets anders, maar ook erg leuk!

Voor Ticket to Ride zijn veel opties zie ik, zelfs met uitbreidingsmogelijkheden. Bij deze de 2 Europa versies (voor oud en jong):

Monopoly

Een bekend spel is natuurlijk Monopoly. Wij spelen vaak de Boer-opoly versie en daarmee komen we niet verder dan het boerenerf 🙂 Maar met de Nederlandse versie reis je met plezier of pijn in je portemonnee langs verschillende steden in Nederland. En inmiddels zijn er zoveel variaties dat zelfs een bekend spel weer leuk kan worden.

Er zijn zoveel verschillende versies, ik zou zeggen, surf zelf even rond om te kijken welke jou het meeste aanspreekt.

Op zoek naar Lutjebroek

Zodra je voor het eerst de kaarten ziet, denk je wellicht, hm, is dit wel leuk? Maar na een paar keer spelen, kom je in de juiste flow en is het leuk om met geluk of pure Aardrijkskundige kennis te zorgen dat jij beter bent dan de ander! En het is niet alleen voor Nederlanders, want mijn Belgisch man won al vrij snel meerdere potjes 🙂 En nu wint onze oudste van 7, want het is niet altijd topografische kennis, maar je bedenkingen hebben waar je punten mee kan verdienen.

Ook benieuwd? Ik zie dat dit spel nog te koop is bij Bol.com.

Veilig in Verkeer

Om met je kinderen veilig op stap te gaan, is het handig dat ze weten hoe ze zich het beste kunnen gedragen in het verkeer. Dit bordspel laat je ze op een speelachtige manier situaties inschatten. En als je het nog niet goed ingeschat hebt, dan kan je ook snel checken waarom niet.

Het spel duurt niet al te lang. Onze kinderen van 7 en 5 weten de meeste antwoorden wel, maar vinden het wel leuk om te spelen. Zeker omdat ze mogen vertellen wat ze zien op de kaartjes.

Risk

Niet een spel om eenvoudig mee te nemen op reis :). Maar thuis aan tafel brengt het spel je wel snel naar alle uithoeken van de wereld. Zelf vind ik het spel wat langdradig en kan je echt pech of juist geluk hebben met je opdrachten. Maar om je verre reizen verlangen wat te stillen, is wellicht alleen al het hebben van de wereldkaart voor je neus voldoende 😉

Skyline

Blijkbaar hebben we dit spel nog niet gespeeld, want alles zit nog netjes in zakjes, haha. Maar in mijn zoektocht in onze spellenkast kwam ik deze tegen. Het spel zelf draait vooral om het bouwen van wolkenkrabbers. Wat, in mijn ogen, niet het doel is van op vakantie gaan. Maar het geeft je wel een stedentrip in New York gevoel!

Get Packing

Via een nieuwsbrief kwam ik op dit spel. Dat ziet er ook leuk uit. Even op een andere manier bezig zijn met de pakstress die er soms kan zijn 🙂 Wie weet lukt het dan wel om de volgende keer relaxter op vakantie te gaan 😀

Vakantielanden kwartet

De serie Weetjeskwartet heeft ook een vakantielanden-versie. Leuk om je verzameling Frankrijk of Spanje te verzamelen en meteen meer te weten over typische gerechten, gebouwen of tradities van de landen!

Ben je een wielrenliefhebber? Ik kwam er bij toeval achter dat er ook een Tour de France bordspel is. Nu zie je tijdens het spel niet veel van Frankrijk, maar je waant je wel in de bergen. Ook is er een De Ronde van Vlaanderen. Wellicht ook leuk voor een wielerfan!

Tour de France

Ronde van Vlaanderen

Spellen die ik zelf nog niet ken, maar tegenkwam op Bol en mijn interesse hebben gewekt! Ken je ÊÊn van deze spellen? Ik hoor het graag.

The Great Tour

Reizen met Tom Waes

Heb jij nog andere leuke spelletjes tips om in vakantiesfeer te komen? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *