impressies kampeerweekend De Reeenwissel

Sportief kamperen op camping De Reeënwissel

Hoe gaat zo’n tweede keer op vakantie met de caravan als de eerste keer al zo goed beviel? En wat als je de camping niet zelf hebt uitgezocht? Ik neem je mee op onze surprise trip met ons gezin.

Onze zomervakantie hopen we in Drenthe door te brengen. En nu bleek dat we het hemelvaart weekend ook in Drenthe gingen doorbrengen! Mijn ouders hadden de camping uitgezocht, want zij zouden een paar dagen later aankomen mét twee paarden en menkar.

Wat meteen opviel: de plattegrond op de website deed niet recht aan de ruimte die we op ons kampeerveld bleken te hebben. Het speeltoestel in het midden leek een walhalla voor de zandbakliefhebber! En aankomen met droog weer en zon is sowieso een goed begin van een campingtrip.

We waren nog maar een keer eerder met onze eigen caravan naar een camping geweest en dat was zo goed bevallen, dat eigenlijk alles daarna bijna moest tegenvallen… Maar gelukkig gingen we naar camping De Reeënwissel in Hoogersmilde.

Interactieve voetbalmuur bij camping Reeënwissel

Onze voetballende zoons (6 en 4 jaar) waren meteen enthousiast over de interactieve Sutu muur en het kleine voetbalveldje er naast. Daar werden vrienden gemaakt. Op de foto’s van de website lijkt het hele voetbalveldje omheind, maar de rechterkant is helemaal open. Wij vonden het zelf een nadeel dat deze twee activiteiten eigenlijk niet tegelijk gespeeld kunnen worden.

voetbalmuur en pannaveld in één

De animatie (knutseluurtje en buitenspelletjes) was eigenlijk voor alle leeftijden, zodat ook onze jongste mee kon doen! Eerst kat uit de boom kijken, maar knutselen kon uiteindelijk ook zijn goedkeuring krijgen :). ’s Avonds was er dan nog een theater waar de oudste graag naartoe ging. Door het weer (of misschien altijd?) was het theater binnen en dat was voor de jongste kinderen vaak in het begin wel een drempel. De meiden (deze keer waren het allemaal meisjes) deden het erg leuk en onze kinderen vonden het helemaal stoer als ze dan op een ander moment herkend werden door hen.

Belevingspad ligt naast de camping

Op Instagram was ik het Belevingspad van Hoogersmilde al een paar keer tegengekomen. Dus we waren (oké, vooral ik) wel nieuwsgierig geworden. Superhandig om vanaf de camping te kunnen starten. Het was wat druk toen wij de route liepen, wat jammer was. Maar het is wel een leuke route met zo nu en dan een doe-ding onderweg. Mijn broertje heeft het een week later gelopen en toen was het lekker rustig. Dus kies je moment, wat gelukkig als campinggast ook kan.

de hoogte in tijdens de wandeling

Doordat de camping veel biedt voor de kinderen, is het voor ouders soms lekker achterover leunen. Of genieten van een drankje (dat mocht net weer) op het terras met zicht op het speelveld. Doordat er meerdere activiteiten zijn, is het leuk om te zien dat kinderen kunnen kiezen. Dus voor de niet-voetballiefhebbers 😉 was er een tokkelbaan, een klauterbos en op elk kampeerveld een natuurspeeltuin of een groot speeltoestel.

Veel seizoengasten die graag terugkomen

Een groot deel van de camping is in beslag genomen door seizoengasten. De stacaravans zijn gegroepeerd en op de ‘gewone’ campingvelden zijn dan ook de seizoensplekken voor caravans. De meningen verschillen hierover ben ik achtergekomen, maar op deze camping heb ik vooral aardige seizoensgasten gesproken. Wel een beetje jammer was het grasmaaien om 8 uur ’s avonds en op hemelvaartsdag. Ik snap natuurlijk dat dat gedaan wordt in hun vrije tijd, maar dat betekent ook dat het tijdens onze vakantie wordt gedaan. Gelukkig is het veld groot genoeg en was het geen ergerpuntje.

Paardenliefhebbers in Drenthe

En terwijl wij alweer naar huis en aan het werk waren, genoten mijn ouders van hun mentochten door de natuur van Drenthe. Ze waren erg blij met de mooie stalling voor de paarden. Ondanks een regenachtige week hebben ze bijna elke dag een tocht kunnen maken. Binnenkort de paarden nog maar eens vragen naar hun herinneringen 😉

Twee emmertjes water halen

Doordat de comfort plekken al vergeven waren, hadden wij een plek met alleen een electriciteitsaansluiting. En dat betekent water sjouwen. Gelukkig kon er in het sanitairgebouw gedoucht (5 minuten gratis) en afgewassen worden. En ach, door dat sjouwen hadden we wel een mooi plekje dichtbij alles wat erg fijn is voor maar een kort verblijf.

Schone en verzorgde camping helpt bij een leuke vakantie

schoon sanitair en gratis douchen

Het was erg fijn om op een goed verzorgde camping te verblijven. Er is geen winkeltje, maar een kleine supermarkt is te vinden op vijf minuten fietsen. Twee nieuwe kampeervelden waren druk bezig met groeien, de tiny houses kregen een mooie plek in het bos en de glamping tenten stonden net op hun plek. In het bos van de camping staat ook een echte (hoge) boomhut, dus ook voor de luxere kampeerders the place to be.

De jongens vonden het jammer om weg te gaan en dat betekent dat ook ons tweede kampeeravontuur met caravan geslaagd was. Bedankt camping De Reeënwissel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *