aliasdee in Ronda, Plaza de Espana, Sevilla en Zahara de la Sierra

Sevilla, waar winkels schitteren van afwezigheid

Zijn er dan geen winkels? Jawel toch? Jazeker! Maar het viel ons op dat je of kiest voor de winkelstraat of kiest voor de mooie gebouwen, het uitzicht, het slenteren. Een verrassende keuze die ons wel beviel.

Natuurlijk was er ook meer dat ons beviel, anders was deze blog wel kort gebleven. Dus bij deze onze belevenissen en tips.

Met de fiets door de stad

Ook omdat ons hotel net buiten het centrum lag, was de fiets ideaal om onze kosten laag te houden. Gelukkig heeft Sevilla iets van fietspaden wat het makkelijker maakt om ook de fiets te pakken. Zo konden we op dezelfde dag langs het water fietsen, meerdere bezienswaardigheden zien en een terrasje pakken.

Plaza de Espana

Het indrukwekkende gebouw met een even indrukwekkend plein is een plezier om te bezoeken. Het blinkt er alsof ze het nog maar net gebouwd hebben. Tijdens de wereldtentoonstelling van 1929 was dit het paviljoen van Spanje. Je ziet daarom ook alle Spaanse provincies op fresco’s terugkomen. Leuk om je kennis van Spanje te testen!

Boottocht

Varen op het water is altijd een goed idee. Ook een leuke afwisseling van wandelen. Omdat we dit allebei al een keer eerder in Sevilla hadden gedaan, sloegen we nu over. Vanaf het water heb je wel zicht om een paar mooie attracties van de wereldtentoonstelling van 1929.

Torre del Oro

Wij zijn zelf niet de toren ingegaan, maar het was wel de achtergrond voor onze eerste fotoshoot in Sevilla. Aan het water, blauwe lucht, zon erbij en palmbomen er naast. Als je weet dat we daar midden februari waren, dan begrijp je ons vast 😉

De Giralda beklimmen

Het was de wachtrij waard, de toren Giralda beklimmen. Onderdeel van de kathedraal, dus ook daar natuurlijk een kijkje genomen. Maar eerlijk gezegd kocht ik het kaartje voor de toren, het uitzicht. En dat was zeker de moeite. Mooie vergezichten, maar ook in Sevilla zelf kan je zo even gluren in een paar mooie tuinen.

Verken de omgeving met een dagtrip

Wij hadden een dag over en om die niet alleen aan winkelen te besteden, boekten wij een tour via het plaatselijke VVV-kantoor. In 1 dag naar Setenil de las Bodegas (dorp in de rotsen), Ronda (op de hoge rots) en Zahara de la Sierra. En niet alleen deze plekken zijn erg mooi om te bezichtigen, ook de route vind ik fantastisch.

Zahara de la Sierra

Onze eerste stop was de Zahara de la Sierra. Een schitterend stuwmeer dat zeker Insta waardig is 😊 Gevolgd door een witte stad in het groen. Bij een ruïne aan de rand van het stadje sta je weer even stil hoe klein er vroeger geleefd wordt. En hoezo lukt ons dat nu niet meer?

Setenil de las Bodegas

Daarna gingen we de huizen in de rots bekijken. Fascinerend hoe dit gemaakt is. Hoe er een zon- en schaduwkant is. Zelf vond ik het erg toeristisch uitzien, al was het er op dat moment nog erg rustig. We hebben een wandeling gemaakt, helaas niet geschikt voor rolstoelen. Maar het geeft een mooi beeld hoe mensen daar nu nog wonen.

Ronda

Ronda kende ik al van jaren terug toen ik er meerdere keren naartoe ‘moest’ om een event te regelen. Het was zoals ik het herinnerde en dat is altijd goed. Ondanks dat de eerste twee plekken erg toeristisch zijn, zijn het mooie stadjes om doorheen te slenteren en van het uitzicht te genieten.

Ik herinner me een fantastisch verblijf in Parador de Ronda. Een hotel in een voormalig stadhuis. De (meeste) kamers bieden uitzicht over de kloof. Is je portemonnee kleiner dan je wenst, bestel dan een drankje op het terras. Ook dat is genieten.

Met sprs.me naar… Sevilla!

Wij zijn in Sevilla terechtgekomen via srprs.me. Het was heerlijk om niet te hoeven nadenken, geen voorwerk te hoeven doen en alleen maar te zorgen dat we op tijd op Schiphol stonden. Wel is het iets meer zoekwerk ter plekke. Nu was één van ons er recentelijk nog geweest, dus dat scheelt. Ik denk dat we anders wel een paar mooie gebouwen gemist konden hebben.

Het hotel was prima, maar lag wat verder van het centrum. Daardoor gingen we ’s avonds wel uit eten, maar bleven we niet hangen in de stad voor een drankje.

Dus een aanrader als je eens echt verrast wilt worden. Ideaal als je een druk bestaan hebt. Maar als je het leuk vind om voorpret te hebben of je wilt echt niets missen, dan is het wellicht fijner om zelf alles te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *