Golden Gate Bridge, Giants stadium, lekker eten en stijle wegen

San Francisco als goed begin van een Amerikaanse reis

SAN-FRAN-CIS-COOO
Het weer: korte broek geen probleem, maar een trui bij de hand wel een must.
Wat ons opviel: we hebben niet allemaal een goede conditie + wijn is hier 3x zo duur dan een halve liter cola.

SanFran, het koosnaampje voor de stad die erg veel op een Europese stad lijkt. Maar toch ook wel echt iets van De Verenigde Staten laat zien.

Zelfs een goede vlucht is vermoeiend

Gearriveerd, geland, aangekomen, we zijn er!
Met nul slaapuren voor reisgenoot 1, een paar minuten voor reisgenoot 2, Igor met een paar kwartier en zelf heb ik een paar uur op de slaapklok staan ๐Ÿ™‚ zijn we dan toch nu in San Francisco. Een kortere vlucht dan verwacht, maar het blijven lange gevoelsuren in het vliegtuig. Blij dat ons avontuur dan toch echt gaat beginnen. En we willen niet te avontuurlijk zijn, dus we stappen gewoon in een taxi richting hotel.

Wennen aan het tijdverschil in Amerika

Ongewoon aangenaam voor de mensen hier is het kwik gestegen naar de 28 graden. Hebben wij helemaal geen moeite mee hoor! Het maakt onze eerste XXXL-lange dag wat makkelijker doorbrengen. Die dag die begon om 6 uur ’s morgens in Nijkerk hield Nederlandse tijd 5 uur ’s morgens volgende dag pas op voor ons. Hoppa, meteen in het ritme van de Amerikanen hier. (Even niet bij nadenken dat ik dit aan het schrijven ben om 6 uur ’s morgens Amerikaanse tijd…)

Maargoed, in zo’n stad maak je meer dan genoeg mee, maar zo’n chronologisch verslag gaan we natuurlijk niet allemaal opschrijven hier. Hoe saai is het om te lezen dat we in een Amerikaanse diner restaurant hebben gezeten aan onze eerste Amerikaanse cola van een halve liter? Natuurlijk een burger weggewerkt hebben om vervolgens garlic fries bij de Giants te eten? :-):-) maar gelukkig genoten wij er wel van! Want als toerist ga je voor de typische dingen en een diner waar “de Fons” van Happy Days zo maar binnen zou kunnen lopen is toch wel een superbegin. #ikvindvanwel

Golden Gate Bridge is fietsend te doen

De teleurstelling gisteren was toch het ontbreken van de Golden Gate Bridge. Hij was niet in reparatie en we waren ook niet verdwaald. Hij was er gewoon niet. Weg, uit ons zicht. De overbekende mist hier aan de westkust die ’s middags allang weer moet gaan slapen, bleef hangen. Maar als je maar 1 dag hebt, ga je niet moeilijk doen. Dan huur je die fiets en fiets je dat eind die heuvel op. Want voor ons ‘PLATteland mensen’ was die kleine heuvel al een zucht-steun-kreun en blijkbaar ook een voorbode voor heuvel 2, 3, 4, 5, etc. Maar dat zagen we natuurlijk niet door die mist, haha


Toch ook wel een ervaring op zich om in de dichte mist die brug over te fietsen. Het was al indrukwekkend om ver beneden je de oceaan te zien die een rafter jaloers zou maken. En dan opeens dat rode ijzer dat torenhoog boven je uitsteekt. ZON, geen mist, wel fotofotofoto ๐Ÿ™‚ When you least expect it, wow, dan is het zicht wat je opeens hebt super om te zien. De moeite waard als blijkt dat aan de andere kant van de brug de mist weg is. Waar de zon onze kippevel deed verdwijnen en gezichten rood kleurden… Waar de zomer weer terug was en waar nog meer heuveltjes op ons aan het wachten waren… Kortom, dat was oprecht een middagje afzien.

Knieperds als we zijn, zijn we toch aan de terugweg begonnen. Elf dollar voor de ferry, ammehoela ๐Ÿ™‚

De berg op viel deze keer gelukkig iets mee, maar wat was de tocht over de brug naargeestig deze keer. De mist was erger geworden, natter geworden, de wind was in kracht toegenomen en de alsmaar klinkende scheepshoorn maakte ons figuranten in een drama film. Gelukkig hou ik van films met een goed einde, dus bij het inleverpunt van de fietsen was het zonnetje er weer!

San Francisco Giants avontuur

We kennen Amerika vooral van tv (en van boeken). Dus op weg naar het stadium van de Giants herkenden we beelden, alsof we het maandelijks zelf deden. Maar wij waren toeristen en konden ons dan ook gedragen als toeristen. Het grote verschil met de echte fans is dat we het een beetje saai begonnen te vinden nadat we de nodige fotoโ€™s van ons uitzicht (en dat alleen al is de moeite waard hier!) en van elkaar met grote hoeden, milkshakes en snacks. En wij vonden dat we ook gelijk hadden natuurlijk, want als je een flitsende, snelle sport verwacht, dan ben je snel teleurgesteld. Zeker als leek zie je de kleine details niet die de wedstrijd spannend maken. Maar dit avontuur zorgde voor een perfecte Amerikaanse avond van onze eerste dag in dit land.

Onze tips voor San Francisco

Hoe clichรฉ het klinkt, maar onze tips zijn vooral om langs de bekende punten te gaan. Als je niet van plan bent om vaker terug te komen, is het leuk om herkenning te zien!

  • Pier 39: gewoon om te slenteren, een souvenir te kopen en om foto’s te maken van de zeeleeuwen. We waren er heen gelopen vanaf ons hotel, maar terug konden we erg moeilijk een taxi vinden. Dus dat was bergop aan het einde van de dag ๐Ÿ˜‰
  • Alcatraz: we zijn er zelf niet geweest, want daarvoor hadden we een dag te kort.
  • Lombard Street: ik ben benieuwd naar welke foto jouw voorkeur heeft! De bochten van bovenaf of van onderaf.
  • Een ritje met een tram.
  • De Golden Gate Bridge: wij zijn er over gefietst. De overkant is ook leuk. Je kan er voor kiezen om met de pont terug te gaan of met de fiets. Wij hebben voor de fiets gekozen.
  • Langs het water: Erg leuk! Wij hebben het gecombineerd met de fietstocht over de brug.
  • Alamo Square: ook deze hebben wij persoonlijk niet gezien. Maar wie kent ze niet van de serie Full House!
  • Een Giant wedstrijd bijwonen: al doe je het alleen al voor de sfeer en het uitzicht (en de foto’s natuurlijk :))
  • Een diner bezoeken: gewoon omdat je zulke grote burgers voorgeschoteld krijgt, zodat je het gevoel krijgt dat je op de set van een Amerikaanse serie zit.

Veel plezier in deze stad in ieder geval. Ik zou er graag nog eens naartoe willen!

Genoeg te zien en te doen in San Francisco. Een goede conditie is belangrijk. Want zo zie je het meeste terwijl je ook kan eten als een Amerikaan :). Lees onze tips in deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *