4 camper in amerika rondreis fotos

Rondreis Zuidwest Amerika met een 9 meter lange camper

Onze huwelijksreis hebben wij gevierd in Amerika. Met een roadtrip door een voor ons onbekend land. Nouja, we hadden genoeg op televisie gezien 😊 Maar dat is toch anders, echt anders blijkt. We vertrokken pas 6 maanden na ons huwelijk, dus genoeg tijd voor heel veel voorpret. En dat zou ik ook echt adviseren. Zeker als je niet zo vaak gaat roadtrippen, dan verleng je de ervaring én de herinneringen.

Graag deel ik de plaatsen die wij met onze 9 meter lange camper hebben aangedaan. Natuurlijk vertel ik je ook graag wat we daar gedaan hebben.

San Francisco

We begonnen onze tocht in San Francisco. Twee nachten in de stad voordat we de camper gingen ophalen. Even relaxed wennen aan het tijdsverschil en San Francisco is een leuke stad. Lees ook mijn eerdere blog over San Francisco. Onze highlights: over de Golden Gate Bridge fietsen, de tram nemen in de stijle straten, Lombard Street aflopen en in een mega hamburger in een diner.

Monterey

De eerste nacht met de grote camper brengen we door in Carmel. Gekozen door de praktische ligging omdat we pas ’s middags de camper op konden halen, nog boodschappen wilde doen voordat we Highway 1 op rijden. Op zich wel een mooie camperplek, al is het nogal goed navigeren op de smalle wegen richting Saddle Mountain Range.

Morro Bay

Morro Bay was eigenlijk een stel-je-voor-dat bestemming. Voor het geval we toch langer op Highway 1 reden dan nodig. Ook al is de camperplaats op zich niet veel bijzonder (wel makkelijk parkeren deze keer 😊) maar we hoeven maar de straat over te steken of we zijn op het strand. En meer dan een ondergaande zon hebben we niet nodig.

Sowieso is Highway 1 een plaatje, dus stop ook zeker regelmatig op een parkeerplaats voor mooie foto’s of gewoon om te genieten.

Venice Beach

Slapen aan Venice Beach klinkt natuurlijk al erg leuk, wakker worden aan zee is geweldig. Ook al worden we niet warm van Los Angeles, gaan we natuurlijk wel sightseeing doen bij de Walk of Fame en rijden door Beverly Hills. Parkeren kost een vermogen, maargoed, plannen om vaker te komen hebben we niet.

Helaas vinden we geen parkeerplek voor onze gevaarte bij Santa Monica. Dus we moeten het doen met twee keer langsrijden en een foto van het reuzenrad door het raam.

Banning

Na de grote stad rijden we landinwaarts en overnachten we in Banning. Nooit van gehoord? Wij ook niet 😊 Maar we genieten van het zwembad op de camping en het weidse uitzicht. Is toch meer mijn ding dan de betonnen blokken in LA.

ReizenReizen

Palm Spring

Als je voor een eerste keer door Californië reist dan ontkom je er niet aan om toch de bekende plaatsen van tv en film te willen opzoeken. Dus ook wij gaan lunchen in Palm Springs. Inmiddels is de temperatuur al behoorlijk opgelopen (zelfs in september) en zijn de verfrissende nevelsproeiers een fijne verademing. We kopen een leuke hoed tegen de zon en gaan op bezoek bij het Marilyn Monroe.

Joshua National Tree Park

Leuk weetje: onze oudste zoon is vernoemd naar dit park. Ik was toen nog niet zwanger, maar ik weet nog dat ik zei dat ik Joshua een leuke naam vond. En tadaa! Dus extra mooie herinneringen aan dit bijzondere nationale park. Veel meer dan zand, veel rotsen en wat gek uitziende bomen is het eigenlijk niet. Maar wat een uitzichten, wat een bijzondere natuur. We maken hier een wandeling en luisteren braaf door veel water mee te nemen.

Op zulke momenten is het wel erg handig om een camper bij de hand te hebben op de parkeerplaats. Zo hebben we een wc bij de hand en kunnen we ons drinken toch koeler houden dan in een auto.

Route 66

We hebben wellicht niet het meest spectaculaire stukje Route 66 gereden, maar soms is het al leuk om een foto van het logo te hebben 😊 We genieten van de lange wegen met weidse uitzichten op uhm niks.

We slapen dan ook op een camping in de middle of nowhere waar gelukkig een zwembad is waar we af kunnen koelen.

Het is ’s avonds al op tijd donker, dus de meeste avondactiviteiten zijn dan ook in het donker. We probeerden vaak wel nog te eten bij daglicht. Zwemmen, wat drinken en kletsen kan prima bij sfeerlicht.

Sedona

We steken de staatsgrens over naar Arizona. Waren onze laatste dagen al in droog landschap, dan wordt dat er in Arizona niet beter op. Zelf hadden we nog niet veel gehoord van Sedona dan ‘er zijn daar rode rotsen’ en dat maakt het soms het leukst. Dat je verwachtingen eenvoudig overtroffen kunnen worden. En dat was het. De weg er naar toe bleek na elke bocht weer een nieuw fotomoment te zijn.

De rode rotsen zijn ook echt pas in Sedona, want zelfs 10km voordat we daar aankwamen hadden we nog geen rode rots gezien (tenminste niet vanuit de richting waar wij vandaan kwamen).

Onze camping voor twee nachten ligt aan de andere kant van Oak Creek. Het water is koud, maar geen probleem voor ons als het buiten warm is!

Sedona zit vol met mystieke en buitenaardse zaken, maar gelukkig is er genoeg plek voor nuchtere zielen. Ik neem onze tussendag om gewoon te wandelen en een boek te lezen. De anderen trekken met een jeep de omgeving in.

Lake Powell

We stoppen daarna bij Lake Powell waar het grote stuwmeer is. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen: dat blauwe water tegen de rotsen. Soms heb je niet veel meer kleuren nodig voor een mooie ervaring.

Maar we zijn op doorreis en bleven dan ook niet lang hangen.

Grand Canyon

Het tweede natuurwonder op onze reis: de Grand Canyon. Het verrast ons dat er genoeg plekken zijn om te parkeren en de canyon in te kijken. Het verbaast me dat veel plekken geen hekken hebben en je dus inderdaad relatief eenvoudig te pletter kan vallen. Misschien is de situatie intussen verbetert… Mocht je trouwens geïnteresseerd zijn in dergelijke gevallen. Wij kwamen een boek tegen waar alle dodelijke ongelukken bij de Grand Canyon in genoemd worden.

Wij logeerden in Mathers Campgroud die lekker basic was. Nu ben ik geen held en ging al snel in de camper zitten bij het horen van gehuil in de verte. Tenslotte was het ook leefgebied van de poema (mountain lion)…

Wel bijzonder was het grote hert dat ik de volgende dag naast het toiletgebouw zag. Dat ik daardoor niet naar het toilet durfde is maar bijzaak. Ik zie ook dat ik er geen foto van heb, dus ik heb adembenemend (en waarschijnlijk vol angst) gekeken of hij niet te dichtbij kwam 😊

Met een helicopter zijn wij over de Canyon gevlogen. Nu was dat mijn eerste en voorlopig enige keer in een heli, daar is het niks bijzonder. Ze vliegen af en aan. De canyon is mega, dus we hebben maar een klein stukje kunnen bewonderen. Maar zeker een indrukwekkende ervaring om boven zo’n grote canyon te vliegen!

Bryce Canyon

I looove Bryce Canyon! Wellicht omdat het mooi en warm weer was, omdat we twee nachtjes bleven op de camping, omdat we een (best pittige) hike hebben gedaan, omdat we Bryce beleefd hebben in plaats van alleen gezien.

Wandelen is dus wel een must, zo mooi om de canyon te zien. Neem voldoende water mee, want de mooie hike gaat eerst naar beneden… en dan naar boven. Leuk voor op de foto’s. Pittig voor onze ademhaling 😊

We boeken ook een mega western avondje uit. Omdat het kan, omdat het er een beetje bij hoort. Op wandelafstand van de camping, dus onze stappen zijn gezet.

Las Vegas

Alles wat je denkt gezien te hebben van Las Vegas en dat je dus weet wat je te wachten staat, vergeet het maar. Het is vele malen groter en je vergist je compleet in afstanden. Maar een leuke ervaring voor 3 dagen, 2 nachten. We parkeren op het RV Park van Circus Circus, behoorlijk bij het centrum. Wel pakken we na de eerste keer wandelen, eerst de bus naar dichtbij waar we willen zijn. Zo hebben we nog puf om ter plekke genoeg te wandelen.

We gaan dineren waar er altijd daglicht is terwijl het buiten al donker is. We wagen een gokje, nemen een treintje van het ene hotel naar het andere en kijken vooral onze ogen uit. Een foto bij het bekende bord van Las Vegas is lastiger dan we denken. Het staat namelijk midden op de drukke weg, ver uit het centrum en er is een lange rij. We maken de foto’s die we willen en doorrrr 😊

Death Valley

Na de drukte is Death Valley erg stil. En kaal. Maar we genieten er van. We twijfelen nog even of het niet te warm is voor onze camper, want bij een bepaalde temperatuur geldt je verzekering niet meer en kan je banden/motor? Problemen krijgen. Gelukkig is het te doen.

Nu ziet het er voor ons niet uit als een National Park, want met de vele rotsen en sombere kleuren lijkt het soms net een vuilnisbelt. (oeps 😊)

We kamperen op Stovepipe Wells Campground waar we fijn gebruik maken van het zwembad.

De route door het park voelt alsof je op zee bent, want de hoogte (je wordt ook constant op de hoogte gehouden) wijzigt elk moment.

We bezoeken Badwater Bassin, gaan naar het visitorscenter en rijden vooral door veel niks. Levert wel mooie vergezichten op.

Sequoia National Park

Onze laatste dagen spenderen we in Sequoia en Yosemite. In tegenstelling tot de doodse woestijn is hier weer veel groen te vinden.

We kamperen op een KOA camping Yosemite South en Wawoma campground. Ik lees in mijn reisdagboek dat we in bear country zijn en dat ik het buiten de camper best spannend vind. Wij Nederlands zijn ook niet gewend om gevaarlijke dieren om ons heen te hebben.

En als we naar de grote boom General Sherman (83,8 meter hoog!) gaan, blijkt een beer de eerste beste boom op het pad ingeklommen te zijn. Veel anderen blijven staan kijken, maar mijn angstige ik jaagt me naar die boom om zo snel mogelijk weer terug te kunnen naar de camper.

Terwijl er genoeg waarschuwingen te vinden zijn (welkom in Amerika) schijnen mensen graag hun leven in de waagschaal te leggen door hun Subway broodje op het bankje bij die berenboom op te eten. En als er één ding lekker is voor een beer, dan is het eten. Ik verschuil me wel in de camper, met de deur dicht. Verwacht van deze angsthaas geen hulp 😉

Die grote Sequioa bomen zijn trouwens indrukwekkend. Er is een grote brand geweest, maar ik kan geen informatie vinden hoe de stand van zaken momenteel is.

Yosemite National Park

Ook wij moeten onze plannen wijzigen in verband met bosbranden. In het begin van onze reis worden twee geboekte campings geannuleerd. Maar gelukkig kunnen we bij aankomst in Yosemite naar Upper Pines campground in de Valley. De camping midden in het park.

De zomerse temperaturen zijn hier niet meer te voelen en we moeten wennen aan de kou. Wij hebben een wandeling gemaakt en onderweg een mountain lion gezien. Mooi om te zien, maar ik was best blij dat hij (of zij) schichtig was en er vandoor ging. Een dag later pakken we de fiets om wat meer te zien van de valei. Dat is prima te doen, want daar beneden is het vlak. We zien veel hertjes en zo nu en dan voel ik me een indringer in deer country.

Nog geen twee weken na onze reis gaat Amerika in een shutdown. En dat is toch anders dan onze lockdowns, want dan gaat de natuur op slot. Staatsmedewerkers kunnen niet meer betaald worden en dat betekent geen nationale parken. Toch stiekem heel blij dat we alleen maar wat omboekingen moesten doen in verband met afzeggingen.

Voor kampeertips met een camper in Amerika check dan deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *