charme camping Heidepark

Relaxed kamperen op camping Heidepark in Lemelerveld

Een relaxte vakantie met kinderen. Dat is niet makkelijk. Zeker niet met een stel actieve jongens die wij hebben. Maar het is gelukt, wij hebben even een boek kunnen lezen, overdag! Kamperen op een kindvriendelijke camping, zoals bijvoorbeeld op Charme Camping Heidepark in Lemelerveld. Dat geeft plezier voor kinderen en rust voor ouders.

Onze vorige vakanties waren steeds weer anders en hoe fijn het ook was, we waren vaak meer moe aan het einde dan aan het begin van de vakantie. Tijdens de vakantie zijn ouders entertainers, onderwijzers, opruimers en moeten ze ook nog de wijste zijn πŸ˜‰ Maar nu we een caravan gekocht hebben eerder dit jaar, stond het vast. Dit jaar gaan we kamperen. Op een camping. Door Covid-19 was het nog lang onduidelijk waar. Maar uiteindelijk hebben een camping in Overijssel gevonden.

Camping voorwaarden voor een relaxte vakantie

Onze campingwensen heb ik niet zelf bedacht, maar goed herinnerd van vrienden, kennissen en familie die al eerder met kinderen weg zijn geweest. Ik deel ze graag met je:

  • Een autovrije camping, want ook al heb je natuurlijk nog wel de opbouw- en de afbouwritjes. Verder geeft een hoop rust voor rennende en spelende kinderen. En het staat ook nog leuker. En, er is verschil tussen autoluwe velden versus autoluwe camping…
  • Een camping met op elk veldje een speelplekje. Camping Heidepark heeft zo dus 6 kleine en 1 grote speeltuin. Bij aankomst renden ze richting speeltuin, zodat wij in redelijke rust konden opbouwen. En die rust is eigenlijk gebleven.
  • Een kindvriendelijke camping trekt ook andere gezinnen aan. Kinderen weten elkaar snel te vinden om samen te spelen. Zeker als ze wat ouder zijn, vanaf 5 jaar. En je hoeft je minder druk te maken over het lawaai van je kinderen πŸ˜‰
  • Sanitair speciaal voor kinderen. Nu hebben wij een toilet in de caravan, maar het is erg fijn dat er verlaagde toiletten en wasbakken in het sanitairgebouw zijn. Goed voor de zelfredzaamheid.
  • Kinderanimatie. Zelf weten we uit ervaring hoe leuk animatie is. En ondanks dat de animatie in deze laatste vakantieweek wel erg basic was, vond vooral onze oudste het leuk. ’s Morgens een uurtje knutselen. ’s Middags een spelletje spelen en ’s avonds in de optocht om naar het theater te gaan. Zelf vind ik het fijn dat onze jongste die nog geen vier jaar is, ook mee mocht doen. Wel met een volwassene, maar dat geeft in ieder geval geen verdriet omdat de één wel mag en de ander niet…

Andere pluspunten van een camping die wij vonden op Heidepark

Verder hebben we vooral gekeken naar de grootte van de camping. We wilden onze eerste kampeeravontuur met caravan niet verloren voelen. De omgeving, want het is wel fijn om uitwijkmogelijkheden te hebben mocht je je vervelen op de camping. En nu met het mooie weer hebben we ook plezier gehad van het zwembad! Oja, en dat er glutenvrije frikandellen gekocht konden worden, was helemaal een pluspunt. Zo konden twee van ons toch lekker mee snacken een paar avonden. Verder braaf zelf gekookt natuurlijk!

We hadden een topplek, dus we vrezen al voor een tegenvallende volgende kampeerervaring πŸ˜‰ Uitzicht op het speeltuintje op het veld, de grote speeltuin om de hoek. Naast de ingang van het veld, dus lekker mensen kijken vanonder onze luifel. Eigenlijk ook een perfect plekje in deze warme periode. Schaduwrijk dus. Waarschijnlijk zou ik het met minder weer snel te koud vinden, dan vind ik een zonnig plekje namelijk prettiger. Maar goed, ik ben dan ook een rasechte koukleum!

De beheerders waren vriendelijk en je kwam ze vaak tegen op de camping. De supermarkt was echt drie minuten fietsen, terwijl je het gevoel hebt dat je op een afgelegen camping zit. Toch zat je snel in het dorpje zelf. De supermarkt was groot genoeg en had een prima assortiment glutenvrij en koemelkvrij assortiment. Helaas was de keuze een stuk minder tijdens onze laatste dagen. Dat kwam wellicht omdat dat de allerlaatste zomervakantieweek was.

De omgeving van Charme Camping Heidepark

De Sallandse heuvelrug ligt om de hoek. Een mooi nationaal park die al paars begon te kleuren half augustus. Doordat we ons prima vermaakten op de camping, zijn we niet vaak weg geweest.

Wat we wel hebben gedaan: een fietstocht gemaakt naar het speelbos op de Lemelerberg. Waar je trouwens erg leuk lijkt te kunnen wandelen. Maar wij hebben gekozen voor een ijsje met uitzicht over de hei voordat we de berg weer af sjeesden.

Verder hebben we het buitenbad van Balkbrug bezocht. Een tip van onze campingburen en het was inderdaad een aanrader. Het Heuveltjesbosbad heeft drie buitenbaden. Het bad voor de jongsten had volgens mij wel vijf glijbaantjes. Het bad waar de kinderen nog net in konden staan, had een hele brede glijbaan en het diepste bad had naast twee duikplanken een snelle glijbaan. Voor het lage bedrag was dit een topmiddag weg.

Het was een superfijne en toch echt wel een relaxte vakantie. Want het kan blijkbaar, met kinderen op vakantie en toch aan je rust komen! Charme Camping Heidepark is een aanrader. (en nee, ik word hier niet voor betaald πŸ˜‰)

Relaxed kamperen met kinderen | Charme Camping Heidepark | kampeertips | camping tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *