Quarantaine tips

Het nieuwe gewoon, als gewoon al gewoon blijft, is dat nog veel meer online gaat. In de komende anderhalve meter samenleving zullen uit eten, een weekendje weg en op vakantie gaan een nieuwe betekenis krijgen. Op deze pagina verzamel ik leuke en Covid-19 veilige tips voor je: voor nu of later.

Travelling the young ones

Tessa is (online) leerkracht en deelt vanuit haar eigen ervaring hoe je tijdens een (lange) reis onderwijs kan geven aan je kinderen. Omdat ouders nu in eenzelfde soort situatie zitten met thuisonderwijs, heeft zij leuke en handige tips hoe je dit aan kan pakken.
website

Corona voucher

Er wordt veel gesproken over de Corona voucher die mensen krijgen omdat hun vakantie geannuleerd wordt. Op deze website van SGR vind je meer informatie wanneer en waarom deze voucher wel of niet gegeven wordt. Goed om te weten als je zelf annuleert of je vakantie wordt geannuleerd.
website

Digitale stadstour Berlijn

In het Algemeen Dagblad kwam ik het volgende artikel tegen. Wat een superleuk idee om stadstours nu online te geven. Zo kan je idee├źn op doen als je nog eens gaat, maar wat er ook gezegd wordt: ook superleuk als je bijvoorbeeld heimwee hebt. Ik kan niet wachten totdat zo’n tour van Corfu beschikbaar is ­čÖé
website

Corona-proof hotelovernachtingen

Steeds meer hotels proberen hun aanbod aan te passen zodat lege kamers gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld voor Covid-19 pati├źnten die niet ziek genoeg zijn voor een ziekenhuis of voor priv├ę werkplekken. Ook zijn er die hotelkamers graag samenvoegen zodat je met je gezin kan genieten op een veilige afstand van andere gasten. Heb je voorbeelden, dan voeg ik hun website hier graag toe.
De Boerenstee: werkplekken
Van der Valk coronacentrum
Airbnb: accommodaties voor hulpverleners

Nu de auto lang stil staat…

Afgelopen donderdag was het zo ver, mijn auto startte niet meer. Ik rij sowieso al niet veel, maar nu heb ik echt nauwelijks nog gereden in de afgelopen maand. En dat was te merken. Mijn moeder wist mij deze tips van ANWB te geven. En ik deel ze graag met jou!
website

Alternatieve doeleinden

Vanmorgen deelde een oud-collega deze update. Het gaat niet om de donatie, maar dat ziekenhuizen een manier hebben gevonden om te communiceren met pati├źnten die in quarantaine zitten. Telefoonverkeer is dat omslachtiger, dus babyfoons zijn een uitkomst blijkbaar. Ken je ook producten die opeens anders ingezet worden? Ik hoor het graag.
website

Heb jij nog een tip die de moeite waard is om hier gedeeld te worden? Laat het me weten via dirkje@aliasdee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *