binnenspeeltuin Preston Palace

Plezier voor tien in Preston Palace

Mijn vooroordelen overboord. Want heb ik altijd gedacht dat er veel feestende groepen in een nogal donker gebouw veel aten en dronken, dan heb ik het mis. In oktober zijn we met tien familieleden een midweek naar Preston Palace in Almelo geweest. Samen met drie generaties genieten van alle gemakken.

Rolstoelvriendelijk verblijven

De keuze voor Preston Palace werd gemaakt omdat het een rolstoelvriendelijke omgeving biedt. Slaapkamers met grotere badkamer en op de begaande grond waar ook het restaurant en andere gelegenheden zijn. Zelf sliepen wij op de rode verdieping, de derde verdieping.

Verrassend prima hotelkamer voor vier personen

Ondanks dat je best een bedrag moet neertellen bij de boeking, had ik nog wel een tegenvaller verwacht voor bijvoorbeeld de hotelkamers. Maar die kwam niet. De badkamers, cabines die in de ruimtes geplaatst zijn, waren redelijk gehorig. Maar buren hoorden wij bijvoorbeeld niet. We hebben met onze twee kinderen van vier en twee goed geslapen. De slaapkamer lag in een U-vorm om de badkamer heen, zo hadden de kinderen in het stapelbed nog iets privacy. Of wij, hoe je het wilt lezen 😊

Goed glutenvrij en koemelkvrij eten en drinken in overvloed

Door het all-inclusive concept staat Preston Palace vooral bekend om het eten en drinken. De buffetten waren uitgebreid en van een goede kwaliteit. Alle tien waren we onder de indruk. De kinderen vonden het verlaagde buffet en het kinderbuffet in de binnenspeeltuin de max en genoten gelukkig met mate van het altijd beschikbaar hebben van patat en frikandellen.

Al snel na aankomst was er een afspraak met één van de chefs geregeld om te weten hoe uitgebreid wij konden eten met onze dieetwensen. Het standaard aanbod was beperkt voor een glutenvrij én koemelkvrij dieet, maar op verzoek was alles mogelijk. Helaas werkte dat bij ons minder goed. De kinderen hebben niet altijd het geduld. Als iedereen direct kan eten en wij moeten nog even  wachten… Ook was er maar één soort brood dat wij konden eten. Halverwege de week ben ik dan toch maar even snel langs Jumbo gegaan voor broodjes en lekkers. Want dat laatste was er ook op aanvraag, maar veel te luxe voor de kinderen. Die vinden hun bekende glutenvrije koekjes van Schär juist het lekkerste wat er is 😊 Dus het aanbod was er zeker, maar om steeds te wachten op eten dat geschikt voor ons was, was een kleine domper op onze vakantie.

Activiteiten genoeg voor een midweek

De meeste gasten komen voor één of een paar nachtjes. Wij leken een uitzondering door 4 nachten te verblijven in Preston Palace. Dat gaf ons wel de mogelijkheid te genieten van bijna alle activiteiten!

  • De binnenspeeltuin was een succes. Het megagrote springkussen, de grote blokken en een klimtoestel maakten het goed dat het niet megagroot was. Wij waren er in de week na de Nederlandse herfstvakantie, dus rustig genoeg. Vaak zaten de volwassenen aan een tafeltje net buiten de ruimte naast het raam. Ideaal voor een aperitief.
  • Een leuk midgetgolf parcour voor jong en oud. Soms waren de banen wel erg moeilijk. Leuk aangekleed en soms moet je een balletje uit het water vissen 😉
  • Onze kinderen zijn dol op bowlen en dat hebben we geweten. De bowlingbaan was trouwens populair, want we konden niet altijd meteen terecht.
  • Biljarten was ook mogelijk en dat hebben we ’s avonds een paar keer gedaan.
  • De kinderen hebben een film gekeken in de kleine bioscoop.
  • En samen hebben we nog een keer gezwommen in het subtropisch zwembad. Het heeft al meerdere keren een prijs in de wacht gesleept. De aankleding is zeker mooi, maar we misten toch echt een mooie glijbaan. Verder was het wel gek om geen ramen te hebben bij het zwembad, dus het leek altijd nacht.
  • Zelf had ik nog een massage geboekt voor een redelijk tarief. Dat beetje wellness deed goed.
  • Oja, ik vergeet bijna de binnenkermis. Eigenlijk is het een mini pretpark, want als je echt van een pretpark houdt, dan zit je goed in deze kleine, maar professionele binnenkermis. Er waren wel helaas maar twee attracties mogelijk voor onze kinderen.

Verder nodigden al die verschillende activiteiten niet echt uit tot uitrusten. Voor de kinderen dan 😊 Dus mijn boek bleef ongelezen en de laptop is niet open geweest. Eerder schreef ik al dat het toch wel een heel bedrag is wat je neertelt, maar het was het zeker waard. Je bent de hele dag verzorgd en dat lukt je niet in een soortgelijk hotel dat geen all-inclusive concept aanbiedt.

Zelf zie ik dit ons niet doen in de maanden waar je meer naar buiten kan. Maar in oktober en met een samengestelde groep was het leuk dat je activiteiten samen en apart kon doen. ’s Avonds was het voor ons ook mogelijk om een drankje mee te doen met de groep of samen te biljarten. De babyfoon app Babyfoon 3G deed het uitstekend in het hele gebouw (voor zover ik weet).

’s Avonds poolbiljarten als de kinderen op bed liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *