Opvoedtips vanuit andere landen

Wat heb ik een hoop opvoedboeken versleten! Groter worden voor onze kinderen ging niet vanzelf: veel huilen en weinig slapen. Tussendoor weerstand opbouwen lukte niet goed, waardoor ze vaak ziek waren. Ik kon elke tip gebruiken die ons een paar minuten meer slaap gaf of minder energie kostte.

Deze boeken hebben een internationaal tintje én heb ik met plezier gelezen! Daarom deel ik deze boekentips voor het opvoeden graag met je.

Franse kinderen gooien niet met eten

Met plezier heb ik dit opvoedboek gelezen. Al zou het gewoon goed gaan met je kinderen, dan blijft het leuk om te lezen. De schrijfster is Amerikaanse, dus niet alles komt even bekend voor. Maar ze schrijft op een leuke manier hoe zij het moederschap ervaart en dat in een totaal ander land, namelijk Parijs (wat weer anders is dan Frankrijk 🙂

Zelf heb ik het boek via de bibliotheek gelezen, dus als je een abonnement hebt, dan zou ik zeker even checken of ze deze titel nog hebben.

Jagen, verzamelen en opvoeden

Wat een inzichten heb ik gekregen uit dit boek! Ik durf nu veel meer hulp te vragen aan anderen en zie nu dat het natuurlijk is om je oudere kinderen te vragen te letten op de jongere kinderen. Een boek dat je eigenlijk moet blijven lezen, omdat er zoveel tips in staan.

Opvoeden blijft een hoop energie kosten, en soms zou ik willen dat er opleidingen waren om onze kinderen op te voeden zoals het beste is. Tot die tijd blijf ik boeken lezen 🙂

Veel plezier in het groter laten groeien van je kind!

P.S. als je besteld via één van deze linkjes, dan krijg ik een kleine commissie van Bol. Dit heeft geen invloed op de prijs die jij betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *