Komoot wandeltips

Naast de wandelingen ‘volg de bordjes’ wandel ik ook steeds vaker met de app Komoot. Dan zoek ik een wandeling op die iemand anders al gelopen heeft om zo nieuwe gebieden en soms smalle paadjes te ontdekken! Ook kan je met de app zelf routes maken, dat heb ik nu 2x gedaan en erg leuk om die daarna dan te wandelen.

Hieronder deel ik mijn absolute favorieten! Ik selecteer meestal niet de mooiste foto’s om op te slaan in de app. Maar daar ga ik denk ik verandering in aanbrengen, want zo promoot ik de wandelingen natuurlijk niet. Alhoewel het ook leuker is het mooiste pas tijdens de wandelingen te ontdekken 🙂

Al deze wandelingen starten bij een punt waar je goed kan parkeren. Als het betaald parkeren is, dan zet ik dat erbij.

Maarn & Henschotermeer & Pyramide van Austerlitz (15,5km)

Verbaasd ben ik nog steeds dat als je langere afstanden loopt, je bezienswaardigheden in een en dezelfde wandeling kan combineren. Zo vond ik deze wandeling dan ook een leuke verrassing: het was niet of/of, maar en/en.

Maarn & Uitkijktoren De Kaap (16,5km)

Rond Maarn heb je een fantastisch gebied om te wandelen. Ik vond deze wandeling die echt een plaatje is. De route is inclusief een uitkijkje in de toren, vandaar de vele hoogtemeters 🙂 Het uitkijkpunt bij chalet Helena heb ik per ongeluk overgeslagen, die neem ik een volgende keer mee!

Garderen & Solse Gat (17,5km)

Het bos bij Garderen en Drie (Ermelo) is één van de oudste bossen van Nederland en wat is het mooi! Spielderbos, Speulderbos en je hoort op een gegeven moment geen geluid (en soms ook geen mobiel bereik). Op de foto zie je een bordje ‘eigen weg, verboden toegang’. Ik was al aan het omlopen toen ik een buurjongen tegenkwam, hij gaf aan dat je er wel overheen mag. Beetje ongemakkelijk omdat het er toch heel duidelijk staat. De foto er onder is wat je ziet aan het einde van het pad.

Rhenen & Kwintelooijen (18km)

Een route met veel heuveltjes, goed om de hoogtespieren te trainen! Een mooie route door verschillende landschappen. De koeien vond ik wel een dingetje, zeker toen ze mijn pad (of ik hun pad) kruisten. Maar ik schat dat ze gewend zijn aan mensen, want het was best druk in dit gebied.

Ik ga de wandeling zeker nog eens wandelen in de zomer, benieuwd hoe het er dan uitziet!

Westerborkpad bij Nunspeet (20km)

Een etappe van het Westerborkpad begint en eindigt bij station Nunspeet. In tegenstelling tot de andere Westerbork etappes loopt deze vooral door de bossen. En dat komt doordat het langs Het Verscholen Dorp gaat. Een aanrader, ook al verloopt deze wandeling vooral over verharde, lange paden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *