Kindvriendelijke camping faciliteiten

Het is zoeken geblazen naar een kindvriendelijke camping die helemaal voldoet aan onze voorwaarden. En het is niet makkelijk om onze fijne ervaring op camping Heidepark te evenaren merken we. (Lees hier onze ervaringen van deze leuke camping in Overijssel) Op papier in ieder geval, want veel ervaring met kamperen met kinderen hebben we nog niet.

Ik noemde in die blog al een aantal ‘voorwaarden’ voor een fijn kampeerverblijf. Maar de lijst is inmiddels wat langer geworden, dus in deze blog alleen een inspiratielijstje! Veel lees- en checkplezier 🙂

Camping voorwaarden voor een relaxte vakantie

Onze campingwensen heb ik niet zelf bedacht, maar goed herinnerd van vrienden, kennissen en familie die al eerder met kinderen weg zijn geweest. Ik deel ze graag met je:

 • Een autovrije camping, want ook al heb je natuurlijk nog wel de opbouw- en de afbouwritjes. Verder geeft een hoop rust voor rennende en spelende kinderen. En het staat ook nog leuker.
 • En, er is verschil tussen autoluwe velden versus autoluwe camping
 • Een camping met op elk veldje een speelplekje. Er zijn campings die op elk veld een speelplek of toestel hebben of alleen op een aantal velden. Bijvoorbeeld op de comfort velden. Tip, check de plattegrond. Ook is er verschil tussen één speeltoestel en een mini speeltuin. Ga je in het hoogseizoen dan is een toestel natuurlijk vaak bezet. Voordelen: in behoorlijke rust je caravan of tent opzetten en tijdens het verblijf heerlijk speelplezier voor de kinderen en wat rust voor de ouders.
 • Een kindvriendelijke camping trekt ook andere gezinnen aan. Kinderen weten elkaar snel te vinden om samen te spelen. Zeker als ze wat ouder zijn, vanaf 5 jaar. En je hoeft je minder druk te maken over het lawaai van je kinderen 😉
 • Sanitair speciaal voor kinderen. Nu hebben wij een toilet in de caravan, maar het is erg fijn dat er verlaagde toiletten en wasbakken in het sanitairgebouw zijn. Goed voor de zelfredzaamheid.
 • Kinderanimatie. Zelf weten we uit ervaring hoe leuk animatie is. En ondanks dat de animatie in deze laatste vakantieweek wel erg basic was, vond vooral onze oudste het leuk. ’s Morgens een uurtje knutselen. ’s Middags een spelletje spelen en ’s avonds in de optocht om naar het theater te gaan.
 • Voor nu is het vooral ook fijn om Nederlandstalige animatie te hebben.
 • Inmiddels kijken we ook naar speelvelden. Onze voetbalfans hebben nooit vakantie van hun sport, dus leuk als er een veld is om een balletje te trappen.
 • Containerpark. Is dit op het park, dan kan het eventueel overlast geven van wespen, stank? of lawaai. Altijd fijn als dit buiten de camping’muren’ is.
 • Zwemplezier. In 2020 was het warm, voor langere tijd zelfs. En dan is een zwembad of zwemvijver wel erg fijn. Dus we houden bij of een camping een buiten- of een binnenzwembad heeft en/of andere mogelijkheden om te zwemmen.
 • Maar het kan ook slechter weer zijn. Of te warm om in de zon te spelen. Het valt me op dat er toch best veel campings zijn met overdekt spelen. Dat kan een kleine binnenspeeltuin zijn of een buitenspeeltuin met overkapping. Ideaal voor regen of even (te)veel zon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *