Kamperen met onzeker weer

Leer ons de voor- en naseizoenen kennen in Nederland, waar de weerapps het niet altijd goed hebben. Dat kan positief uitpakken, maar je kan ook vaker dan gehoopt de paraplu nodig hebben. Toch kan het een fijne periode zijn om te kamperen. Ik geef je graag een paar tips.

Voor de prijs van één nacht hotel een weekend kamperen

Voor ons een reden om een paar buitjes te accepteren. Vaak zijn er toch wel droge momenten waar we dan extra van genieten. Zo hadden wij in september het enige slechte weer weekend van de maand te pakken. Op zaterdag volle bak regen, maar de zon op zondag maakte alles weer goed.

Meer sterren betekent meer comfort

Als we met z’n tweeën op pad zijn, dan vind ik het prima om te kunnen staren naar de sterren of het mooie uitzicht op groen. De kinderen hebben daar minder geduld voor. Dus we kiezen dan voor een camping met meer sterren.

Zo heeft camping De Haeghehorst in Ermelo een binnenzwembad, overdekte tafeltennistafels, een gameroom (al was die op een niet vakantiemaandag dicht) en wellness mogelijkheden in sanitairgebouw 1. Daarnaast een verhard basket/voetbalveld en een groot springkussen zodat je niet in de plassen hoeft te spelen zodra het droog is.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Niks nieuws onder de zon. Maar het volgende staat bij ons op het lijstje voor deze periodes:

  • Regenlaarzen
  • Extra regenjas (zodat niet onze goede jas steeds nat is)
  • Dik paar sokken
  • Extra dekentje
  • Extra spellen
  • Doeboek

Ook probeer ik vooraf een lijstje te maken met wat we kunnen doen bij regen. Bijvoorbeeld een binnenspeeltuin, een museum of zwembad in de buurt. Maar denk ook aan een tweedehandswinkel, bioscoop of samen een koekje bij de limonade.

En bij ons werkt het ook altijd om de kinderfietsen mee te nemen. Zo kunnen ze in ieder geval hun energie even kwijt om daarna weer samen spelletjes te doen binnen.

Caravan of tent, maakt het verschil?

Het is een feit dat je met een caravan een zorg minder hebt. Die caravan droogt wel. Een tentdoek is wat lastiger drogen, zeker in een vochtige periode. Mocht je de mogelijkheid hebben om de doeken thuis te laten drogen? Dan zou ik me niet tegen laten houden om toch te gaan kamperen.

TIP: begin wel op tijd met opruimen. ’s Avonds wordt het vaak wel weer wat vochtiger.

Gewoon gaan

Tot nu toe is het bij ons nog maar één keer echt tegengevallen, de andere keren was het weer mooier dan voorspeld. Op de camping geniet je immers bij elk droog moment meteen van buiten.

Mijn ouders hebben in de herfstvakantie gekampeerd met een paar kleinkinderen. De camping was erg leeg, terwijl vantevoren was gezegd dat ze geen plek meer konden kiezen. Dus ik ga er vanuit dat veel mensen afgezegd hadden. Hadden mijn ouders veel regen? Ja. Hadden ze een goede tijd? Ja. Er waren zoveel momenten dat er wel buiten gespeeld kon worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *