4 fotos van natuurkampeerterrein dasselaar in Zeewolde.

Kamperen in Zeewolde

Alleen al op Google vind je 16 campings in Zeewolde. Zeewolde blijkt dus al lange tijd een favoriete bestemming voor kampeerders. Omdat wij in de buurt wonen, kijk je verder dan je neus lang is. Maar sinds we ontdekt hebben dat dichtbij kamperen ook echt leuk kan zijn, staat Zeewolde ook op onze lijst.

Wij hebben gekampeerd op twee totaal verschillende campings in Zeewolde:

  • Natuurkampeerterrein De Dasselaar
  • RCN Zeewolde

Natuurkampeerterrein De Dasselaar is basic, maar midden in de natuur

Mijn idee dat Flevoland alleen maar polder is, heb ik wel leren bijstellen. Want er is vroeger veel bos gepland en de bomen zijn serieus volwassen geworden. Dit natuurkampeerterrein, te boeken via logerenbijdeboswachter, ligt midden in de bomen.

Grote velden die gescheiden van elkaar liggen. Een eenvoudig, maar prima sanitairgebouw, een mini bibliotheek en (toen wij er waren) gevuld informatiebord met mogelijke activiteiten in de buurt.

(de foto’s bovenaan dit artikel zijn van deze camping)

Grote speeltuin bij De Dasselaar

Verrast was ik door de grote speeltuin. Ik kon niet veel foto’s er van vinden, dus ik had weinig verwachtingen. We waren er tijdens een regenachtig weekend, dus onze kinderen hebben er niet veel gebruik van gemaakt. Er is een mooie waterpomp, gelukkig hadden we scheppen en een emmer mee.

Ook was er (tijdelijk?) een sjoelbak in het binnenhuisje. Erg leuk om zo nu en dan te proberen ons eigen record te verbreken. Kan me wel voorstellen als je tent er dichtbij staat, dat je niet al te blij wordt van het gebonk van de sjoelstenen 😉

Update nadat we er ook een zonnig weekend zijn geweest: De speeltuin heeft ook heerlijke schaduwplekken tijdens de warme momenten. Zo konden de kinderen toch nog voetballen of op de schommel zonder last te hebben van de felle zon. Wel leken de muggen die plekken ook op te zoeken, dus een goede anti-muggen spray is aan te raden.

Minder goede ervaringen van eerdere kampeerders

De reviews over deze campings zijn niet allemaal lovend. Gelukkig hebben wij een goede ervaring gehad en ik zou graag nog eens gaan. Maar doordat er een aantal campings dichtbij elkaar liggen, is het op drukke momenten mogelijk dat er overlast is van activiteiten in de buurt.

Niet ver van de camping ligt namelijk ook de ‘Groene Schuur’ en die schijnen van een feestje te houden. Dus wellicht een tip om hun Facebook agenda ook eens te checken als je echt complete rust wilt.

Wat ik zelf wel misleidend vind is de foto van een strandje terwijl dat toch echt wel een serieus stukje wandelen is. Meer dan een kilometer. Je kan dit ook zien op Google Maps.

Boekingsproces was simpel bij logerenbijdeboswachter

Na mijn boeking werd mijn Kamperen app geupdate. En je hoort tot een paar dagen voor je vakantie niet veel (behalve als je nog niet alles betaald hebt 😊). Wij hadden bij boeken geen pleknummer gekozen. Deze kregen we te horen in deze laatste mail. Ook kregen we uitleg hoe de incheckzuil werkt en dat het mogelijk is om je plek eventueel te veranderen als het niet te druk is.

Ik had op google earth al gezien dat wij een mooi plekje (#18) zouden hebben als de zon zou schijnen. Dus wij hebben de plek niet hoeven veranderen. De inlogzuil was eenvoudig te bedienen, wel je wachtwoord van je account bij de hand houden 😉

Uitchecken hoeft blijkbaar niet, daarvoor zijn we nog even teruggereden omdat we het niet zeker wisten.

RCN Zeewolde is mega groot, maar voelt in principe klein

In een eerdere blog heb ik al meer verteld over deze RCN-camping in Zeewolde. Een grote camping met veel huisjes (links) en kampeerplekken voor seizoenshouders (rechts). Maar ben je er alleen voor je vakantie of weekend weg, dan kan je vaak een plekje vinden op het veldje naast het speelterrein. En daardoor heb je de rest van de camping niet nodig. Zo voelt het toch nog knus.

Deze camping heeft weer veel faciliteiten en ligt een stuk dichter bij het strand dan het natuurkampeerterrein. Wij zijn hier ook met het Hemelvaartsweekend geweest. Dan moet je wel rekening houden met grotere gezelschappen (wij waren er ook één, maar zeker niet de enigen). Maar dat schijnt sowieso vaak te zijn met Hemelvaart- en Pinksterweekend.

Ik hou van de afwisseling van verschillende campings. Ook de kinderen lijken beide type campings prima te vinden. Al kiezen ze wel voor de grote camping met de voetbalmuur als zij mochten kiezen 😉

Het strand, de snackbar en het restaurant zijn trouwens toegankelijk voor iedereen.

Muggen in Zeewolde

Zeewolde ligt langs het water en veel campings liggen in/aan het bos. Dat betekent dat muggen er ook dol op zijn. Zelf nog maar één van de vier weekenden last van gehad. Dus ik deel graag de tip om anti-muggen spray of iets anders mee te nemen.

Langs de dijk in Zeewolde

Een aantal campings ligt langs de dijk van Zeewolde. Een aanrader om over te fietsen. Zo fiets je langs het water, over het strand en door de bossen. En dan zie je ook hoeveel natuur Zeewolde en omgeving hebben. Op twee campings is er ook horeca die toegankelijk zijn voor iedereen.

Natuurlijk is fietsen door de bossen ook mogelijk. Zo fietsten mijn moeder en ik al 28km waar we nauwelijks iemand anders tegenkwamen (behalve een ezel en vogels 😊).

Wandelen in Zeewolde kan ook met kinderen

Het bosgebied is behoorlijk groot, dus zeker mogelijkheden om te wandelen. Komoot zegt al 316 wandelingen te hebben, keuze genoeg 😊

In het Horsterwold is een kabouterpad en een ontdekkingspad. Samen met meerdere speelplekken een leuke activiteit met kinderen. Locatie: Speelbos De Zevensprong, Groene Woudseweg 71

Andere leuke wandelingen vind je in dit overzicht. Kortom, Zeewolde is een leuke plek om te kamperen. Zelfs als je dichtbij woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *