Dichtbij kamperen, is dat wel leuk?

Veel hoefde het niet te zijn, als we maar onze nieuwe caravan konden testen op een echte camping. Nu hebben wij weinig kampeerervaring in het buitenland door de bekende c 😉 maar een halfuurtje rijden voelde wel echt als om de hoek. Zeker als het om een locatie gaat waar we vaker komen. Ging dat wel als vakantie voelen?

Op zoek naar een leuke camping

Sinds die bekende c zijn de campings steeds sneller vol, dus een maand vantevoren begon het te kriebelen. Nu is google vaak mijn beste vriend en inmiddels vind ik ook via de opgeslagen berichten op mijn Instagram wel wat tips voor leuke campings.

Mijn oog viel op camping In de Rimboe in Ermelo. In/aan het bos, niet ver van huis (betekent zoveel mogelijk genieten) en uitchecken hoefde niet voor 21 uur op tweede paasdag. Er waren nog drie plekjes over. Samen met manlief gekeken via Google Earth welke plekje de meeste zon zou kunnen hebben.

Via google, Instagram locatie en account van de camping probeer ik wat informatie te vinden welke velden of plekken het leukst zijn. Dat levert niet altijd bruikbare informatie op, maar het is het proberen waard toch 😊

We kozen voor plek E.25 op het “Ene Veld”

Schitterende naam voor 1 van de twee kampeervelden. Het tweede veld heet namelijk “Andere Veld”. De camping bestaat verder uit veel vaste stacaravans en huisjes, maar op het kampeergedeelte merk je daar niets van.

Nadat we geboekt hadden, kregen we van verschillende kanten te horen dat het een erg leuke camping is. Daarmee stegen onze verwachtingen. Ik probeer daar trouwens voor te waken, want soms worden die dan onrealistisch hoog, bijvoorbeeld als het weer blijkt tegen te vallen.

Doordat de camping echt zo lekker dichtbij was, haalden we de caravan ’s morgens pas op uit de stalling. Ik had de spullen al verzameld, dus meteen gaan inrichten en na de lunch zijn we richting de camping gegaan. Daar hadden we dus heerlijk de hele middag om de voortent op te zetten, de mover te testen (dat we vergeten zijn) en te beginnen met het vakantiegevoel.

Wij kwamen als eerste aan op de grote plek E.25. Lekker de ruimte nog om de caravan meteen goed te zetten. De zon kwam pas de volgende dag, maar inderdaad we hadden goed gekozen op google earth. Zeker omdat de plek zo groot was, konden we moeiteloos de stoelen iets verplaatsen om bijna de hele dag te genieten van de zon.

Camping In de Rimboe ligt echt in het bos

De camping ligt echt in het bos, het laatste paadje er naartoe is van zand, dus je komt meteen in rimboe sferen. Het was ongeveer 15 minuten wandelen door het bos naar de Ermelose Hei. En ondanks dat ik daar al een paar keer ben geweest, kwam ik nu op een stukje dat ik niet (her)kende. Veel hondenliefhebbers ook op de camping en dat snap ik wel, leuke plek om je hond uit te laten met zo’n bos om de hoek!

Meer informatie over de kampeerplekken van camping In de Rimboe

  • Wil je echt in het bos zitten? Dan zijn de plekken E.01 tot en met E.04 een aanrader. Je hebt daar geloof ik wel iets minder zon, maar uitzicht op het bos.
  • De plekken E.11 tot en met E.17 lijken iets van hoogte te verschillen.
  • De plekken E.11, E.12, E.18 en E.19 staan tussen de bomen. Echt een natuurcamping idee. Je staat daar wel weer dichtbij het (schone) sanitair gebouw.
  • De A-plekken (het ‘Andere Veld’) vormen samen een gezellig veldje. Je kan daar wel de muziek horen die tijdens ons weekend de hele middag en avond gedraaid werd op het terras. De animatietent staat tussen huisje 87 en 90.

Het gevoel dat de website geeft, dat had ik trouwens niet, daarvoor was de camping denk ik te groot 🙂

Bij twijfel, altijd de kinderfietsen wél meenemen 😊

De camping heeft een leuke sfeer, de animatie was/is beperkt wat wij niet erg vonden. Maar wat georganiseerd werd, vonden de kinderen wel leuk. Verder hebben ze veel gefietst. We twijfelden thuis nog om de steps mee te nemen, maar gezien de afwezigheid van bestrating is het een goed idee dat we ze toch thuis gelaten hebben.

Fietsen is daarentegen wel een succes, want door de grote van de camping legden onze jongens hele afstanden af. Het voetbalveld is trouwens aan de andere kant van de camping. De twee speeltuinen liggen wel een stuk dichterbij. Eentje bij het Ene Veld, de andere op het Andere Veld 😊

Zelf hadden we ook onze fietsen meegenomen, maar die hebben we maar 1x gebruikt om naar de midgetgolfbaan even verderop te gaan.

De campingburen maken een ervaring compleet

Kamperen doen wij vooral met ons gezin, maar het is soms fijn als je hele gezellige buren hebt (zoals wij hadden op camping De Bronzen Emmer in Drenthe) of wat minder prettig als de buren naar hun eigen muziek luisteren (zoals op camping De Roos in Overijssel).

Deze keer was weer een nieuwe ervaring, want we stonden tussen de (behoorlijk) grote campers. Campers parkeren anders, zij willen ook graag zon. En hebben alleen een luifel uitgedraaid staan.

Er was één andere caravan op ons gedeelte van het Ene Veld, verder waren het alleen maar grote campers. Het voelde een beetje alsof we op een parkeerplaats stonden bij een tankstation. Het bosgevoel viel een beetje weg. Wellicht komt dat omdat wij op een vlak stuk met grote plekken stonden.

Zeker ook ’s avonds.

Er stonden twee kleinere camperbusjes op ons veld die ’s avonds gezellige lampjes aan hadden. De nieuwe campers hadden helaas een led licht. Fel. Van groot formaat. Niet alles wat nieuw is, is leuk helaas… Wij letten er nu zelf ook beter op en zijn dan ook heel blij dat we bij HEMA lampionnetjes met warm licht hebben gevonden (3e foto hieronder is van onze caravan)!

Het ‘nadeel’ van dichtbij kamperen

Je laat niet alles los, omdat de afstand wel te doen is. Dus de oudste ging naar zijn voetbalwedstrijd, de jongste naar een verjaardagsfeestje. Zelf moest ik nog een beetje wennen dat je je agenda niet meteen leeg veegt omdat je een weekend gaat chillen op de camping 🙂 Maar de kinderen vonden het erg prettig om die activiteiten nog wel te kunnen doen.

Daarentegen ben je niet veel tijd kwijt met reizen. Dus rekening houden met op tijd thuis zijn, valt een beetje weg op een camping dichtbij.

Een geslaagd weekend dichtbij kamperen

Drieënhalve dag kunnen genieten van het mooie weer op een camping in de buurt. Want ook al kenden we de omgeving, het is fijn als je ’s morgens ook wakker kan worden in dat gebied 😊

Verder zijn we het eens met iedereen dat camping In de Rimboe een goed idee is!

Wij hebben nu ervaren dat je niet ver weg hoeft voor een vakantiegevoel. Dus dat is voor herhaling vatbaar, zo begint je vakantiegevoel al op de ochtend van je vertrekdag. Omdat je lekker op je gemak kan zijn door de korte reistijd. P.S. inmiddels hebben we al veel vaker in de buurt gekampeerd 🙂 #aanrader

Wil je ook wat beeldmateriaal zien? Kampeeravonturen heeft een vlog gemaakt waar je ook in een flits onze caravan ziet 😉 Bekijk hun vlog via Youtube.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *