In geval van nood

Met de vele mogelijkheden van internet is het steeds makkelijker geworden om zelf je reis te plannen en te boeken. En daarmee mis je het reisbureau als tussenpersoon. Zo kreeg je vroeger onder andere het formuliertje waarop je reisgegevens stonden voor de thuisblijvers. Inmiddels heeft de mobiele telefoon dat formulier overgenomen. Je kan te pas en te onpas gebeld worden 🙂

In de weken voor onze reis naar Griekenland werd ik mij bewust dat wij als ouders op reis een extra verantwoordelijkheid dragen. Die van onze kinderen. Wat als ons allemaal iets overkomt? Wat als alleen ons iets overkomt? Hoe krijgt familie dat te horen? Hoe kunnen de kinderen, die alleen Nederlands praten en verstaan, opgevangen worden?

Ik besloot de volgende SOS-acties vooraf te regelen. Gewoon voor de zekerheid.

 1. Startscherm van mijn telefoon voorzien van een ‘in case of emergency’ nummer
  Deze tekst was in het Engels en met het telefoonnummer inclusief ‘+31’ ervoor van mijn broertje. Het is trouwens wel een beetje confronterend om dat tijdens je vakantie steeds te zien. Dus ik had er met Canva een leuke afbeelding van gemaakt 🙂
 2. SOS-functie activeren op telefoon
  Op Android is deze functie niet automatisch geactiveerd. Het is wel eenvoudig in te stellen. Voor de vakantie paste ik de contacten aan zodat ik de SOS kon sturen naar mijn man en naar familie in Nederland.
 3. Contacten toevoegen aan noodoproepfunctie
  Ook voegde ik contacten toe aan de noodoproep-functie. Je kan hier een beperkt aantal nummers voor selecteren. Deze nummers kunnen dan gebeld worden zonder dat je de code van de telefoon weet.
 4. Mijn belangrijkste log-in delen
  Omdat ik een eigen bedrijf heb, vond ik het een fijne gedachte dat iemand bijvoorbeeld mijn klanten kon inlichten. Na de vakantie natuurlijk meteen het wachtwoord weer veranderd 🙂

SOS-functie activeren doe je zo

Op mijn Android telefoon ga ik daarvoor naar Instellingen – Geavanceerde fucnties – SOS-berichten verzenden. Hier kan ik dan ook de gewenste ontvangers toevoegen bij ‘Berichten verzenden naar’.

Extra noodnummers toevoegen doe je zo

Het klinkt wellicht heel zwaar. Maar het was voor mij een kleine moeite voor in-het-geval-dat. En bij een volgende reis doe ik het zeker weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *