Altijd mee op reis: voor gemak en overzicht

Ik ben altijd nieuwsgierig wat ervaren reizigers bij zich hebben op reis. Bijvoorbeeld Esther Jacobs die echt vanuit een rugzak kan leven. Ik heb de rugzak gezien, een prettig formaat en toch heb ik niet het idee dat ze elke dag hetzelfde aan heeft. Wat neem je dan zoal mee in je handbagage?

Ik ga op reis en neem mee…

Wie kent het spelletje niet πŸ™‚

Inmiddels heb ik zelf ook een voorkeur gekregen. Vaak nemen we wel genoeg mee. Ook snoepjes, wat gezonds en veel drinken. Dat komt ook doordat we gebonden zijn aan ons glutenvrij en koemelkvrij dieet. Even snel wat halen bij de pomp of in de parkwinkel werkt voor ons helaas niet.

In dit artikel een overzicht (soms met foto) van wat ik vaak bij me heb! Ik ben benieuwd naar wat jij het liefste bij je hebt. Laat je het weten in een reactie?

Heuptasje voor mijn belangrijkste zaken bij de hand

Het imago van de heuptas is niet best. Maar het is zo praktisch. Gelukkig komen er steeds meer hippe en leuke design waar je echt wel mee gezien kan worden. Ik vind het erg fijn als er een ritsvakje aan de achterkant en aan de binnenkant zit. Zo hou ik toch een beetje overzicht 😊

Boc ’n Roll foodwrap voor de lunch onderweg

We gebruiken deze foodwraps al een jaar en wat een uitkomst! Geen weggooizakjes meer en ze nemen nauwelijks ruimte meer in zodra ze leeg zijn. Makkelijk schoon te houden, kunnen ook in de was. Met ons glutenvrije brood dat kleiner van formaat is gebruiken we 1 foodwrap voor 8 broodjes. Voor gewoon brood is 4 boterhammen het prettigst. Oja, ook te gebruiken als placemat, scheelt weer kruimels op je schoot πŸ™‚

Dopper voor altijd drinken onderweg

Een beetje een inkopper, maar de dopper gaat ook altijd mee. Makkelijk bijvullen, te gebruiken door meerdere personen doordat je van de dop ook een bekertje kan maken. Tegenwoordig nemen wij de sportdop mee, scheelt weer iets kwijtraken πŸ™‚ We hebben alledrie een verschillende kleur die weer past bij de melkbekers van de kinderen. Makkelijk sorteren voor de schooltas.

Voor de warme dranken een reisbeker of thermosfles

Voor het warme drinken nemen we de reisbeker van Mepal mee. Deze hebben we bij AH gekocht. Ideaal voor onderweg. Het is niet een thermos die je thee of koffie lang warm houdt, daarvoor neem ik een thermosfles van Leifheit (0,75ml) mee. Daar is de dop ook meteen de beker. Maar ik vind het makkelijk dat de thee drinkbaar is qua temperatuur, met een echte thermos moet je daar weer een extra beker voor hebben of lang wachten. De thermos gebruik ik trouwens ook een werkdag, ijsblokje met citroen en gember er in en ik heb meteen genoeg te drinken in een ochtend achter mijn bureau.

Zonnebril is een must have voor in mijn handbagage

Ik kan mijn ogen vaak niet open houden, zodra de zon uitbundig schijnt. Herken je dat? Dus een must have voor mijn bagage. In verband met mijn lange haren kies ik voor gesloten neusvleugeltjes, zodat de bril niet steeds ergens in mijn haar blijft hangen. Wat ik ook fijn vind, is dat de bril op mijn hoofd blijft staan als ik mij beweeg. Zo gebruik ik de bril ook vaak als een soort haarband. Deze zonnebril heb ik bij Hans Anders gekocht. En verbazend licht van gewicht.

Pet

Een pet vind ik een fijne afwisseling om met of zonder zonnebril te dragen. Ik heb een superlichte, grijskleurige pet die al snel past bij mijn outfit of in mijn tas en daarmee hou ik mijn hoofd wel koel 😊

(Dag)rugzak voor wandelingen en uitstapjes

dirkje met rugzak

Ik ben verliefd op mijn Nike dagrugzak. Het werd na 5 jaar tijd om eens niet onafscheidelijk te zijn van onze luiertas. Superhandig, maar soms wil ik ook gewoon een grote meid zijn. Dus het is deze Nike rugzak geworden. Officieel is het volgens mij een sporttas, want het voorste vak lijkt ook geschikt voor schoenen. Het voor- en hoofdvak zijn dus flexibel in te delen, dus het past al sneller. Daarnaast vind ik het fijn om wat extra zakjes te hebben waar het kleine spul in kan. Deze rugzak zou ook geschikt moeten zijn voor een weekendje weg, maar dat heb ik nog niet kunnen testen. (Iets met corona…)

Picknickkleed, heel klein en lichtgewicht

Ik heb een superhandig picknickkleed. Ultralicht, waterdicht en klein van formaat als in opvouwen. Deze zit standaard in onze dagrugzak en al vaak gebruikt terwijl we het niet verwacht hadden. Dit kleedje kan je kopen via IkWilMeerReizen. Op deze foto lijkt het kleed niet zo groot, maar ik heb het ook gebruikt om met 1 volwassene en 4 kinderen te picknicken πŸ™‚

Packing cubes voor (reserve)kleding of een weekend weg in een rugzak

Om veel mee te kunnen nemen zonder dat het veel ruimte kost. Op de foto een packing cube van 7,5 liter (25 cm hoog). We gebruiken het momenteel voor de reservekleding van de kinderen. Vorig jaar hadden we 1 per kind mee waar hun kleding voor 2 weken vakantie in zat. Deden we wel een wasje tussendoor. Maartoch! Ideaal, just saying πŸ˜‰ Deze is van Eagle Creek en te koop bij bol.com.

Naadloos ondergoed past altijd

Past altijd onder rokje of welke broek je ook draagt. En doordat het once size fits all is, maakt het niet uit of je een paar kilo’tjes lichter of zwaarder bent geworden! Ik ben fan van het merk Chantelle. Kijk hier voor jouw favoriete kleur. Ook handig voor onder een (sport)legging. En de naadloze tops haal ik gewoon bij Hema. Deze tip kreeg ik van een vriendin en… ideaal! Zeker voor een koukleum als ik πŸ™‚

Telefoonhouder, handig voor langere videogesprekken of TV kijken op je mobiel

Mocht je toch aan het werk gaan tijdens je vakantie / reis. Dan is dit een ideaal hulpje om te videobellen of een webinar te volgen via je telefoon of tablet. Je koopt h’m bij Ikea, wij hebben er al veel plezier van gehad!

Powerbank

Vroeger waren reserve batterijen voor de fotocamera noodzakelijk. Nu is dat wel de powerbank geworden. Zeker in Europa gaat de batterij sneller als ik tijdens mijn reis ook foto’s post via social media (inclusief de nodige WhatsApp groepen die ik graag op de hoogte hou van onze grapjes en uitzichten).

Mijn telefoon opladen via openbare usb-punten vind ik toch niet al te fijn i.v.m. veiligheid. Inmiddels heb ik wel een eigen VPN, ook op mijn telefoon, dus dat zou het opladen via openbare usb-punten wel wat veiliger maken. Maar midden in de natuur zijn die er sowieso niet, dus powerbank in mijn tas.

Inmiddels heb ik een Powerbank die ook een USB-C poort heeft. De universele oplaadstekker van de nabije toekomst. Deze Hama Supreme 10hd zou ik niet lichtgewicht noemen, maar ik kan mijn telefoon er bijna 2x mee opladen.

P.S. een powerbank mag niet in je check-in bagage, wel in je handbagage. Check voor de zekerheid de voorwaarden van de vliegmaatschappij.

Leeslampje ook voor de e-reader

In de voortent of ’s avonds in bed, een leeslampje vind ik dan prettiger dan het grote licht aan. Van de sint heb ik een Relievo leeslamp gekregen die usb-oplaadbaar is. Want mijn ‘gewone’ leeslamp kostte me wel veel batterijen. Ik moest even wennen aan de kleur van het licht, maar dit 99,94% (staat op de verpakking) vrij van blauw spectrum licht bevalt me nu wel. De lamp heeft 3 sterktes en is makkelijk op je boek te klikken. Op de foto heeft mijn man het over de leuning van het bed gelegd.

Intussen ben ik lijstje begonnen met leuke en/of handige dingen voor de voorpret en tijdens de vakantie aan het verzamelen. Neem eens een kijkje of er iets tussen zit voor jou (ook leuk als om cadeau te geven): Lijstje.nl/aliasdee_travels

Sommige linkjes bevatten een affiliate voordeel voor mij. Dit gaat niet ten koste van jouw prijs. Eerlijkheid duurt het langst, dus ik deel ook graag linkjes van websites waar ik geen affiliate connectie mee heb, maar gewoon omdat ik goede ervaringen heb met een webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *