handbagage favorieten aliasdee

Altijd mee op reis: voor gemak en overzicht

Ik ben altijd nieuwsgierig wat ervaren reizigers bij zich hebben op reis. Bijvoorbeeld Esther Jacobs die echt vanuit een rugzak kan leven. Ik heb de rugzak gezien, een prettig formaat en toch heb ik niet het idee dat ze elke dag hetzelfde aan heeft. Wat neem je dan zoal mee in je handbagage?

Ik ga op reis en neem mee…

Wie kent het spelletje niet 🙂

Inmiddels heb ik zelf ook een voorkeur gekregen. Vaak nemen we wel genoeg mee. Ook snoepjes, wat gezonds en veel drinken. Dat komt ook doordat we gebonden zijn aan ons glutenvrij en koemelkvrij dieet. Even snel wat halen bij de pomp of in de parkwinkel werkt voor ons helaas niet.

In dit artikel een overzicht (soms met foto) van wat ik vaak bij me heb! Ik ben benieuwd naar wat jij het liefste bij je hebt. Laat je het weten in een reactie?

Heuptasje

Het imago van de heuptas is niet best. Maar het is zo praktisch. Gelukkig komen er steeds meer hippe en leuke design waar je echt wel mee gezien kan worden. Ik vind het erg fijn als er een ritsvakje aan de achterkant en aan de binnenkant zit. Zo hou ik toch een beetje overzicht 😊

Naadloos ondergoed

Past altijd onder rokje of welke broek je ook draagt. En doordat het once size fits all is, maakt het niet uit of je een paar kilo’tjes lichter of zwaarder bent geworden! Ik ben fan van het merk Chantelle. Kijk hier voor jouw favoriete kleur. Ook handig voor onder een (sport)legging. En de naadloze tops haal ik gewoon bij Hema. Deze tip kreeg ik van een vriendin en… ideaal! Zeker voor een koukleum als ik 🙂

Kleingeld

Al is het maar voor een toiletbezoek op een station of tankstation onderweg. Of als er alleen maar water te koop is via een automaat. Of om een zwerver even blij te maken, al vind ik bij dat laatste wel vaak moeilijk te bepalen of ik er goed aan doe of niet. Maargoed, een klein beetje kleingeld op zak is handig!

Zonnebril

Ik kan mijn ogen vaak niet open houden, zodra de zon uitbundig schijnt. Herken je dat? Dus een must have voor mijn bagage. In verband met mijn lange haren kies ik voor gesloten neusvleugeltjes, zodat de bril niet steeds ergens in mijn haar blijft hangen. Wat ik ook fijn vind, is dat de bril op mijn hoofd blijft staan als ik mij beweeg. Zo gebruik ik de bril ook vaak als een soort haarband. Deze zonnebril heb ik bij Hans Anders gekocht. En verbazend licht van gewicht.

Pet

Een pet vind ik een fijne afwisseling om met of zonder zonnebril te dragen. Ik heb een superlichte, grijskleurige pet die al snel past bij mijn outfit of in mijn tas en daarmee hou ik mijn hoofd wel koel 😊

dirkje met rugzak

Dagrugzak

Ik ben verliefd op mijn Nike dagrugzak. Het werd na 5 jaar tijd om eens niet onafscheidelijk te zijn van onze luiertas. Superhandig, maar soms wil ik ook gewoon een grote meid zijn. Dus het is deze Nike rugzak geworden. Officieel is het volgens mij een sporttas, want het voorste vak lijkt ook geschikt voor schoenen. Het voor- en hoofdvak zijn dus flexibel in te delen, dus het past al sneller. Daarnaast vind ik het fijn om wat extra zakjes te hebben waar het kleine spul in kan. Deze rugzak zou ook geschikt moeten zijn voor een weekendje weg, maar dat heb ik nog niet kunnen testen. (Iets met corona…)

Picknickkleed

Ik heb een superhandig picknickkleed. Ultralicht, waterdicht en klein van formaat als in opvouwen. Deze zit standaard in onze dagrugzak en al vaak gebruikt terwijl we het niet verwacht hadden. Dit kleedje kan je kopen via IkWilMeerReizen. Op deze foto lijkt het kleed niet zo groot, maar ik heb het ook gebruikt om met 1 volwassene en 4 kinderen te picknicken 🙂

Packing cube

Om veel mee te kunnen nemen zonder dat het veel ruimte kost. Oké, dit is een foto van een lege packing cube van 7,5 liter (25 cm hoog). Maar vorig jaar hadden we 1 per kind mee waar hun kleding voor 2 weken vakantie in zat. Deden we wel een wasje tussendoor. Maartoch! Ideaal, just saying 😉 Deze is van Eagle Creek en te koop bij bol.com.

Telefoonhouder

Mocht je toch aan het werk gaan tijdens je vakantie / reis. Dan is dit een ideaal hulpje om te videobellen of een webinar te volgen via je telefoon of tablet. Je koopt h’m bij Ikea, wij hebben er al veel plezier van gehad!

Powerbank

Vroeger waren reserve batterijen voor de fotocamera noodzakelijk. Nu is dat wel de powerbank geworden. Zeker in Europa gaat de batterij sneller als ik tijdens mijn reis ook foto’s post via social media (inclusief de nodige WhatsApp groepen die ik graag op de hoogte hou van onze grapjes en uitzichten).

Mijn telefoon opladen via openbare usb-punten vind ik toch niet al te fijn i.v.m. veiligheid. Inmiddels heb ik wel een eigen VPN, ook op mijn telefoon, dus dat zou het opladen via openbare usb-punten wel wat veiliger maken. Maar midden in de natuur zijn die er sowieso niet, dus powerbank in mijn tas.

P.S. een powerbank mag niet in je check-in bagage, wel in je handbagage. Check voor de zekerheid de voorwaarden van de vliegmaatschappij.

Sommige linkjes bevatten een affiliate voordeel voor mij. Dit gaat niet ten koste van jouw prijs. Eerlijkheid duurt het langst, dus ik deel ook graag linkjes van websites waar ik geen affiliate connectie mee heb, maar gewoon omdat ik goede ervaringen heb met een webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *