Foto's camping RCN Zeewolde

Op een grote camping toch een knus gevoel

GROTE CAMPINGS? NEE, DIE MIJDEN WE! Want… en dan heel veel redenen. En toch ben ik dit jaar twee keer op een grote camping beland. Ik deel graag onze ervaringen!

Camping In de Rimboe van Ermelo

Met Pasen waren we op camping In de Rimboe te vinden in Ermelo. Het kamperen-met-tent-caravan-camper-busje gedeelte was overzichtelijk en bestond uit 2 veldjes: het ene veld en het andere veld (makkelijker konden ze het niet maken 😊). Maar de plattegrond gaf meer aan dan dit en in het echt was de camping nog groter. Je kon er verdwalen. En op het voetbalveld geraken, was niet eenvoudig. Toch was door de opzet van het echte kampeer-gedeelte de grootsheid van de camping te negeren.

De stacaravans en huisjes waren namelijk, op een paar na, niet voor de verhuur. Dus die hoefden niet precies ingetekend te worden op de plattegrond. En je zag dat gedeelte ook niet, behalve als je wilde voetballen of een rondje ging wandelen. De faciliteiten zelf waren vooraan, tussen de kampeervelden, te vinden. Wij hebben dan ook een heerlijk weekend gehad!

RCN Camping Zeewolde

In juli ben ik met onze twee kinderen van 7 en 5 jaar met de tent naar RCN camping in Zeewolde geweest. Deze camping is nog geen 20 minuten vanaf ons huis, dus extra veel weekend om van het kamperen te genieten 😊

Ook deze camping is erg groot (nog groter). Bij aankomst vind je aan de linkerkant de huisjes en aan je rechterkant de kampeer camping. Op deze camping was het wel mogelijk om je plekje te reserveren (of toegewezen te krijgen) over de hele rechterkant. Dus ik koos ervoor om extra te betalen en zelf een plek te kiezen. Ik koos voor plek 589 dat dicht tegen het centrale gedeelte ligt.

 Dus het hoekje om en daar hadden we zicht op het grote klimtoestel, de trampoline, de schietmuur, het tennisveld en het pannaveld. Kortom, meer hadden we niet nodig. Oja, het sanitairgebouw lag ook in de buurt, dat vind ik wel prettig als ik in een tent slaap 😊

Deze camping is wel echt groot, want het zwembad, de receptie en animatie lagen aan het andere kant van het veld. En het strand was ook een paar honderd meter van onze plek af. Geen probleem om mijn stappendoel te halen dus!

Ook deze camping zou ik weer boeken, wij hebben dankzij het mooie weer ook, een leuk weekend gehad.

De voordelen van een grote camping

 • Veel faciliteiten zoals speelgelegenheid, campingwinkel, brasserie/snackbar, zwembad
 • Een uitgebreid animatieprogramma, bijvoorbeeld zelfs elk weekend naast de schoolvakanties
 • Vaak ook spelmogelijkheden voor volwassenen (denk aan een tennisveld en fietsverhuur)
 • Vaak genoeg ruimte om te fietsen op de camping

De nadelen van een grote camping

 • Animatieonderdelen kunnen druk zijn omdat daar kinderen van de hele camping op af komen
 • Kinderen die er elk weekend zijn, kennen elkaar en hebben vaak meer speelgoed ter plekke dan wij die er voor een weekend zijn
 • Het is natuurlijk een stuk drukker (tenminste dat hoop ik voor de camping)
 • Het overzicht op (vooral jonge) kinderen is minder
 • De kans is heel groot dat er seizoensplekken zijn op deze camping zijn

Een knus campinggevoel op een grote camping kan dus!

Deze twee campings hebben hun camping goed ingedeeld dat de campings ook interessant zijn voor mensen die een kleine of middelgrote camping op hun wensenlijstje hebben staan. Het is niet zo dat ik nu grote campings meteen toevoeg in mijn zoekopdracht, maar ik zou ze wel sneller een kans geven. Zeker voor een weekend weg. Voor de langere vakanties geniet ik zelf nog graag van een grotere kans op rustige momenten en uitzicht op een natuurlijke omgeving.

In Parijs zijn we trouwens op een camping geweest waar de tentplekken uitzicht hadden op de auto’s van de gasten die een huisje hadden gehuurd. Dat vond ik een minder mooie oplossing van toch wel een camping midden in het bos.

Er zijn vast meer campings die het anders ingedeeld hebben of nog groter zijn. Dus mocht je een leuke camping zien, maar lijkt hij wat groot voor je? Misschien helpen deze tips je

Andere grote camping tips

Afgelopen weekend waren wij op Landal Rabbit Hill op de Veluwe (in een huisje). Tot onze verrassing was het camping gedeelte mooi centraal gelegen, maar met de rust die je graag op een camping terug vindt. Naast een laantje waren er ook veel privéplekken die je echt een bosgevoel geven vanuit je tent of caravan.

De kosten zijn wel wat hoger dan een gewone camping, maar ik schat dat je betaald voor de faciliteiten, het uitgebreide animatieprogramma en de twee zwembaden. Nadeel vind ik wel dat Landal(winkel) hogere prijzen rekent dan een camping(winkel).

7 tips om jouw kleine grote camping te vinden

 1. Kijk op de plattegrond naar de gedeeltes met en zonder seizoen plekken.
 2. Check ook welke plek je graag zou willen kiezen (tentenveld, camper of caravan plek, een huisje) en denk ook aan met of zonder elektriciteit of water.
 3. Waar liggen de faciliteiten in verhouding tot het gedeelte dat jouw voorkeur heeft?
 4. Gebruik Google Earth of de satelliet optie van Google Maps om de camping van bovenaf te bekijken. (ook handig om de zonkans van een plek in te schatten 😊)
 5. Liggen je favoriete speeltuinen en faciliteiten dichtbij of ver weg?
 6. Check of de camping een Instagram account heeft (en grote campings hebben dat vaak wel). Scroll eens door de foto’s. Let op, dit zijn wel de foto’s die de camping graag deelt. Via de opties #hashtagvandecamping of locatie van de camping vindt je de eerlijke foto’s van eerdere vakantiegangers.
 7. Je kan eventueel ook de reviews op Zoover en Google lezen om een beeld te krijgen. Ik lees altijd een aantal goede en de reviews met het laagste cijfer. Ook kijk ik naar de periode dat mensen daar op vakantie zijn geweest.

Naar welk formaat campings gaat jouw voorkeur uit? En ben je daar al eens in geswitched? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *