Veel mensen noemen mij reislustig. En aan de lust om te reizen ontbreekt het ook niet. Maar veel van de wereld heb ik nog niet gezien hoor. Mijn reizen tot nu toe, mijn gezinsleven en waar komt nu toch die naam vandaan deel ik hier graag met je!

In de tien jaren dat ik bij Philips heb gewerkt, heb ik mooie korte reizen mogen maken. Zo had ik een filmshoot in Bangkok, mocht ik Formula One races in San Marino, Silverstone, Barcelona en Shanghai bijwonen en was ik vaak in Londen waar onze agencies gevestigd waren. Of in Spanje waar we tweemaal een event hebben georganiseerd.

Als boerendochter zat vakantie vieren op een andere bestemming er niet in toen ik jong was. De paar reizen die wij toch gemaakt hebben, staan dan ook in mijn geheugen gegrift. Twee dagen naar Noordwijk, een week naar Luxemburg en tweemaal een week met een boot op pad. De eerste keer in de Friese wateren, de tweede keer met familie erbij op het Randmeer.

Ik was 15 jaar toen ik samen met een vriendin naar haar familie in Engeland mocht. Een heel avontuur van twee weken bij verschillende familieleden. Ik had veel foto’s gemaakt, maar uiteindelijk heeft het maar twee pagina’s in mijn fotoboek gekregen. Toen wist ik nog niet hoe foto’s bijdragen aan het houden van herinneringen πŸ™‚

Foto’s herinneren ons aan onze herinneringen.

zoals tekst mij weer terugbrengt naar toen.

Onze oudste zoon Joshua is vijf jaar en Jonas is drie jaar. Het paspoort dat Joshua kreeg als baby van vijf weken, stond voor de dromen die we hadden om met z’n drieΓ«n verre reizen te maken. Maar gebroken nachten en een veel te vaak ziek kind brachten ons niet ver. Inmiddels heeft hij een nieuwe ID-kaart, want we houden het nu gewoon realistisch πŸ™‚

Europa ligt in onze achtertuin.

En schoolvakanties maken onze reizen al duur genoeg πŸ™‚

Aliasdee, that’s me!

Mijn ouders hebben mij vernoemd naar mijn oma. Ik heb niet altijd evenveel van deze naam gehouden. Zeker niet toen er een tv-serie op tv was die ik zelf niet keek, maar waar ik wel vaak naar gevraagd werd. Maar inmiddels is oud weer in en krijg ik veel complimentjes over mijn naam. De complimentjes komen alleen niet uit het buitenland πŸ™‚ En dat was ook de reden waarom ik van een Oz Experience buschauffeur al snel de bijnaam DEE kreeg. Want Dirkje, dat was niet uit te spreken. En DEE bleef ik gebruiken toen ik veel met niet-Nederlanders werkte. En zo ontstond aliasdee, omdat ik in hart en nieren Dirkje ben, maar ook zeker Dee.