Mouse Island Corfu

Corfu met kinderen

* Blog geupdate met tips toen onze kinderen 8 en 6 waren *

Zelf hebben we al een aantal pakketreizen gemaakt naar Corfu. We hebben er zelfs een seizoen gewerkt in een all inclusive hotel. Maar met onze kinderen op reis was andere koek. Graag vertel ik hoe wij het aangepakt hebben.

Onze kinderen waren 3 en 1,5 jaar toen we in september (net toen de scholen weer begonnen, lang leve het laagseizoen ๐Ÿ˜Š) op vakantie gingen. De vakantie boekten we al ruim van tevoren omdat we goede vliegticketprijzen hadden gezien (december).

Doordat we Corfu al een beetje kenden, hebben we niet gekeken naar pakketreizen. Daarnaast wisten we dat we met kinderen in deze leeftijd nog geen gebruik konden maken van de miniclub of zelf konden genieten van onze rust (ze houden van actie ๐Ÿ˜Š). En wat ons tijdens een eerdere vakantie was tegengevallen, waren de openingstijden van het restaurant. We wilden graag kunnen eten wanneer wij (of de kinderen) dat wilden.

In 2018 verbleven we in Barbati, dicht bij ons favoriete restaurant Caryatides. Stathis, de eigenaar en zelf vaak aanwezig, en zijn familie zijn fantastisch. Overdag was het in september vaak wat rustiger in het restaurant en we hebben dan hier ook vaak gegeten voor een lunch en diner.

Het appartement zelf had geen zwembad, maar het zwembad van Nautilus in Barbati is open voor iedereen. De bijbehorende bar, schone toiletten en ligging aan het strand met uitzicht op de berg maken dit een plekje dat ik liever niet met teveel mensen deel ๐Ÿ˜‰

In 2023 hadden we een appartement in Roda (noordkant van het eiland). Een fantastisch appartement aan het zwembad met uitzicht op de bar die de hele dag open was: Elizabeth Appartments. En dat het goed verblijven is daar, is te merken aan de vele gasten die elk jaar weer terugkomen. De grote tuin, ruimte voor je huurauto, ontbijt inclusief en dichtbij het strand en stadje.

Een voordeel van veel zwembaden op Corfu

Veel zwembaden zijn namelijk ook toegankelijk ook al verblijf je niet bij het hotel/appartementencomplex dat erbij hoort. De eerste keer gaan is misschien een beetje aftasten, maar het is erg fijn dat er keuze is. Tijdens onze werkperiode op Corfu bezochten we zo vaak verschillende zwembaden op onze vrije dag. Dus je hoeft zeker niet in de buurt van Barbati op reis te gaan voor zo’n publiekelijk toegankelijk zwembad!

Veel zwembaden hebben ook een bord, zodat je ziet dat je welkom bent. Natuurlijk wel fijn dat je daar ook een drankje en/of hapje besteld. Eigen spullen meenemen is niet toegestaan. Bij het zwembad van ons appartement trouwens ook niet.

ReizenReizen

Huurauto met kinderen op Corfu

We hebben getwijfeld vanaf wanneer we een huurauto zouden boeken. Maar doordat Barbati ongeveer 40 minuten van het vliegveld ligt, hebben we de auto voor de hele week geboekt en hadden zo onze heen- en terugreis ook geregeld. Autozitjes (verwacht er niet teveel van) konden we erbij boeken. Onze dagen zagen er eigenlijk uit dat we โ€™s morgens ergens naartoe gingen en โ€™s middags bij het zwembad lagen (lees: in het water speelden met de kinderen). Tussen de middag hielden we een slaappauze in ons appartement. De huurauto gaf ons de mogelijkheid om flexibel te zijn.

In 2023 waren we met eigen auto. Helaas lag de benzineprijs gelijk aan die in Nederland. We zagen een duidelijke verbetering in de kwaliteit van wegen, wat erg fijn was. Nog steeds waren onze kinderen vaak wagenziek doordat je niet ontkomt aan de vele s-bochten.

Bezienswaardigheden die onze kinderen erg leuk vonden:

Eerst een lijstje die ook geschikt zijn voor de allerkleinsten. Daarna die pas leuk worden als ze groter zijn.

 • Mount Pantokrator, je kan er een kerkje bezoeken. Je hebt fantastisch uitzicht in alle richtingen en er is een klein cafeetje.
 • Kanoni vlakbij de hoofdstad, er is voldoende parkeergelegenheid en zo heb je tijd om een aantal dingen hier te doen.
 • Vliegtuigen spotten bij Kanoni. Je hebt goed zicht op het landen en opstijgen van de vliegtuigen. Het lijkt alsof je ze bijna kan aanraken vanaf de brug/pad die door het water loopt.
 • Met een bootje naar Mouse Island varen vanaf Kanoni. Een goedkope tocht naar een superklein eiland. Vandaar de naam ๐Ÿ˜Š Op het eiland kan je rondwandelen en het kerkje bezoeken.
 • Bij Kanoni zelf is ook een kerkje. Doordat het bijna volledig omringd is door het water levert het je gegarandeerd mooie fotoโ€™s op.
 • Canal dโ€™Amour in Sidari, je kan hier een wandeling maken (zo kort of lang als je wilt) langs en over de rotsen. Door de mooie kleur van het water levert ook dit mooie fotoโ€™s op.
 • Kellyโ€™s Icehouse, en als je toch in Sidari bent, is een bezoek hier de moeite waard. Het ligt aan de winkelstraat, maar het terras kijkt uit over de zee. De wafels zijn jammie!
 • Paleokastritsa, de rit er naartoe levert al mooie vergezichten op. Wij hebben zelf een beetje rondgewandeld en zijn naar het onderwatermuseum geweest met de kinderen. Maar er is ook een kasteel te bezoeken. Het is hier erg druk met auto’s, maar als je helemaal doorrijdt, is er vaak wel plek op de betaalde parkeerplaats (5 euro voor een dag).
 • Nederlandse snackbar Tsoymerka in Gouvia. Niet dat we zonder snacks kunnen, maar voor de kinderen altijd een uitstapje. De eigenaar heeft in Nederland gewoond en maakt de lekkerste frikandel speciaal op Corfu.
 • Een Griekse avond is ook leuk om in ieder geval een keer mee te maken. Veel restaurants nodigen dansers uit. Vaak mag je zelf ook een paar stappen leren.
 • Ook in het noorden ligt Cape Drastis. Een hele mooie rotspartij. Er was parkeerplek, maar het zijn er niet veel. Je zou iets door kunnen rijden naar beneden waar je nog twee keer een paar plekjes vindt. Je hebt bovenaan al mooi uitzicht, maar als je de 900 meter naar beneden loopt, vind je een piepklein strandje. De moeite waard!
 • Vlakbij Cape Drastis ligt Logas Beach. De plek om de zon te zien zakken. Veel mensen kennen deze plek, want het was erg druk. Parkeren was wel een dingetje, wij parkeerden uiteindelijk in het bijna uitgestorven dorpje langs een rots. Met oudere kinderen kan je nog de wankele trapjes naar beneden nemen naar het strandje en de rotsen te bekijken.
 • Wij vinden het zuiden weinig aan, maar hebben wel flamingo’s zien vliegen bij Lake Korisson. Het meer zelf is erg groot en weinig spectaculair. Maar als je er langs rijdt, rij een smalle strook land op zodat je aan je andere kant het strand hebt. Parkeerplek genoeg en het is twintig stappen lopen naar het strand.

Voor de oudere kinderen zijn deze activiteiten ook erg leuk:

 • Aquapark: รฉรฉn van de grootste of de grootste van Europa. Ook al konden onze kinderen (i.v.m. hun lengte) nog niet van alle glijbanen, er was genoeg te doen. Veel glijbanen kan je ook samen doen. Ik vond het wel onduidelijk aangegeven, want de borden gaven soms niet dezelfde informatie als de borden bij de glijbanen zelf.
 • Vinden de kinderen het leuk om te winkelen, dan is het altijd leuk om de hoofdstad te bezoeken. Er hangt een erg fijne sfeer.
 • Een scooter huren. Dat gaan we de volgende keer doen, want er zijn zoveel kleine strandjes die dan wel toegankelijk zijn.
 • Snorkelen, er zijn veel plekken waar je mooie dingen onder het water kan zien. In verband met oorontstekingen konden we dit niet zelf doen. Maar staat op de lijst voor een volgende keer.
 • Bingo: onze kinderen vinden dat fantastisch. En het werd drie keer gegeven bij ons in de bar. Maar je ziet ook vaak restaurants / barretjes in de stadjes die speciale thema avonden hebben. Als het hele gezin het leuk vind een leuk uitstapje. Het begint wel vaak pas tegen 21.30 of 22.00 uur ’s avonds Griekse tijd.

De meeste van deze uitstapjes kosten niets, behalve wat parkeerstress ๐Ÿ˜‰

Uitzicht over Albaniรซ vanaf Mount Pantokrator
Vliegtuig spotten bij Kanoni

Handige tips voor vakantie met kinderen (waar dan ook naartoe):

 • Boek een appartement of hotel waar je zelf ook tijdens bedtijd van de kinderen de vrijheid hebt om te genieten van je vakantie. Zo hadden wij twee aparte slaapkamers geboekt. En het balkon met uitzicht over zee was fantastisch voor een wijntje en een chipje.
 • Omdat het restaurant erg dicht bij ons appartement was, hebben wij tweemaal samen gegeten terwijl de kinderen al op bed lagen. Toen gebruikten we onze eigen babyfoon (met goed bereik) en sinds een halfjaar gebruiken wij de app Babyfoon 3G. Een klein bedrag voor een fijne geruststelling. De app heeft onder andere een camera en een zaklampfunctie.
 • Maak elke dag een foto van je kinderen. In het slechtste geval heb je een foto als je ze kwijt geraakt bent, in het positieve geval heb je leuke foto herinneringen.
 • Bagage: omdat wij er niet vanuit gingen dat onze kinderen zelf hun bagage gingen dragen, hadden we gekozen voor 1 luiertas en 1 dagrugzak voor handbagage plus 1 grote koffer, 1 kinderkoffer en 1 opvouwbare buggy om in te checken. De buggy hebben we uiteindelijk weinig gebruikt en dat ligt vooral aan de hoogteverschillen en de staat van de wegen.
 • Speelgoed: speelgoed dat in het zwembad en in het appartement gebruikt kon worden, had onze voorkeur. Dus bijvoorbeeld stapelbekers doen het voor veel leeftijden goed.
 • Voorbereiding: ik merk dat ik liever minder verrassingen heb zodra ik met de kinderen op vakantie ga. Dus we hadden een paar kleine cadeautjes en snacks voor in het vliegtuig. We kochten ter plaatse een opblaasbeestje dat ook weer mee terug naar huis kon (wordt nog veel gebruikt als we gaan zwemmen :)). En we hadden een lijstje met uitstapjes. Ook als het bijvoorbeeld een keer slecht weer is. We hebben geen gebruik hoeven maken van de bowlingbaan, maar het was fijn om te weten dat die aanwezig en bereikbaar was.
 • Tijdsverschil: Doordat het op Corfu een uur later was, hoefden we niet onze Nederlandse ritme aan te passen. Zo aten we op Nederlandse tijd bijtijds, maar op een redelijk Griekse tijd. Sowieso vonden we het niet erg om vaak in nog lege restaurants te eten, dat is net zo relaxed met beweeglijke kinderen. Een extra voordeel was dat ze niet mega vroeg lokale tijd wakker werden.
 • Periode: we waren in september in Corfu. Dan zijn er vaak wespen. Dat maakte onze balkontijd overdag erg beperkt, wat jammer was. Bij het eten in de restaurants en op terrasjes vroegen we altijd om koffie om aan te steken. Dat verjoeg de wespen redelijk. Tijdens onze tweede trip waren we er begin augustus. Dan zijn de wespen minder aanwezig.ย 
 • Dieet: drie van ons gezin drinken / eten geen koemelk en twee daarvan ook nog eens geen gluten. Daarom hadden we zelf een pak glutenvrije pasta en havermout meegenomen. Gelukkig maar, want toen waren er nog niet veel winkels die glutenvrije producten aanboden. Een koemelkvrij alternatief, amandelmelk of soja melk, was bijna in elk supermarktje te verkrijgen. Ik raad je aan om vooraf te checken of jouw dieetbenodigdheden ter plaatse te koop zijn. En anders wat voorraad meenemen in je bagage.
 • Kan je het via internet niet vinden? Bezoek dan een forum van de locatie. Zo is er een levendig Facebook forum over Corfu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *