Caravan hacks, tips voor een fijn verblijf op de camping

Je kan er niet om heen. Pinterest staat bijvoorbeeld vol met ideeën om je caravan of camper nog efficiënter in te richten. Voor praktisch gebruik of gewoon om een zo’n fijn mogelijke vakantie te hebben. En daarnaast natuurlijk de tips waar je zelf vaak nog niet aan gedacht hebt.

Dus bij deze onze superhandige hacks. Deze lijst wordt natuurlijk bijgehouden voor zolang wij met onze caravan vakantie vieren!

In deze blog vind je ook affiliate linkjes. Koop je via deze linkjes dan krijg ik een kleine vergoeding. Dit maakt gelukkig niets uit voor de prijs die jij betaald. Ik deel alleen linkjes van de producten die ik ken of waar ik goede verhalen over heb gehoord. En dat betekent dus ook dat ik linkjes deel waar ik niets voor krijg.

Zwembad noodles om voeten te beschermen

Leuk voor de kinderen in het zwembad, maar vooral superhandig om je caravan verblijf te verbeteren. Ik kocht ze bij Action, maar tegen de zomer vindt je ze gelukkig op meer plaatsen. Een aantal tips:

zwembad noodle om voortent lijn heen om je voeten te beschermen
  • Maak ze korter en snij ze aan één kant open, zodat je ze om je voortent of luifel touwen kan zetten. Een opvallende kleur waarschuwt meteen dat volwassenen en kinderen even een stap opzij moeten zetten. (wij hebben ze zelf nog in het grijs dat nauwelijks opvalt…)
  • Maak ze korter en zet ze op de hoeken van de caravan, zodat je een verlengde dakgoot creëert.
  • Steek ze tussen de stokken en het dakzeil van je voortent of luifel zodat het water (nog) sneller wegloopt naar de zijkanten.

Bezemklemmen

Zonder bezem kan je niet als je gaat kamperen. Maar daarvoor hoeft hij niet altijd in de weg te liggen. Met bezemklemmen klem je hem vast aan bijvoorbeeld de deksel van je disselbak. Ik vond ze bij de bouwmarkt, maar ik zie dat Bol.com ze ook heeft.

Washi tape

Je caravan pimpen: leuk! Maar het moet er wel leuk uitzien zonder dat het sporen achterlaat. Met gewoon plakband kan je wel hebben dat je bij het verwijderen behang of verf meeneemt. Oeps! Met washi tape heb je dat gelukkig niet. En met al die kleurtjes en printjes kan je elke vakantie (of elk seizoen) je caravan opnieuw pimpen.

Wij gebruikten het bijvoorbeeld ook om de gemaakte tekeningen van de miniclub op te hangen.

Welke winkel heeft het niet. Bij deze de Bol.com selectie washi tape.

Mini waterpas

Als je het hebt, kan je niet meer zonder een mini waterpas. Monteer het op je dissel en je weet meteen hoe waterpas je caravan is. Handig bij het inpakken. Die van ons is te koop via Bol.

Op de foto zie je nog een oude weegschaal. Er zijn ook kogeldrukmeters speciaal voor kamperen. Die neemt veel minder ruimte en gewicht in. En werkt ook goed, wij hebben deze rode.

Klok + thermometer in één

Ikea thermostaat+klok+wekker+timer in 1 | aliasdee travels

Toevallig liepen we bij Ikea tegen deze klok aan. Een klein, vierkant klokje met vier verschillende functies! Thermometer, klok, wekker en timer. Ideaal! Gewoon ter bevestiging hoe snikheet het wel niet is. En natuurlijk erg ruimtebesparend. Voor het geld hoef je het trouwens ook niet te laten. En dit is het linkje van deze Klockis van Ikea.

Droogmolen

Een waslijntje neem ik wel mee… dacht ik. Maar toen bleek er op de camping geen boom geschikt te zijn die wij konden gebruiken. En natuurlijk ging het prima met de waslijn dwars door de voortent.

Maar liever niet te vaak, want er was vaak geen plek meer voor ons 🙂 Dus deze droogmolen gaat vanaf nu mee op vakantie (lichtgewicht en blijft mooi staan, ook als er veel was aan hangt).

En in de winter staat de droogmolen in de logeerkamer, voor extra droogruimte.

De inklapbare van-alles

Inklapbaar betekent ruimtebesparend als je het niet altijd nodig hebt. En dat is handig. Bijvoorbeeld voor een emmer, een wasmand. Je kan het in elke campingwinkel wel vinden. Maar don’t overdo it. Voor de wasmand heb ik juist gekozen voor een smalle rechthoekige. Die past precies in het hoekje van het gangpad zonder dat het in de weg staat. Want ik kan wel denken dat ik een wasmand niet altijd nodig heb, maar met twee kinderen die graag buiten spelen, is dat natuurlijk een utopie 😊
Op de foto: snijplank + mandje + vergiet in 1 gekregen via mijn verlanglijstje bij Bol.com.

Overige handige opvouwbare spullen: afwasteil, emmer of deze emmer die je veel bij tent kampeerders ziet.

Mobiele keukenuitbreiding: grillplaat

Eten klaar maken in de kleine caravankeuken is niet altijd makkelijk voor vier personen. Dat is ook de reden waarom je zoveel Skottelbraai’s ziet op de camping 🙂

Zelf hebben we gekozen voor een grillplaat van Tefal. Plat te gebruiken om vlees te bakken, gevouwen voor de tosti’s en geroosterd brood. Zo kunnen we de gaspitten in de caravan gebruiken voor de groenten en aardappels / pasta / rijst. De platen en lekbak zijn afneembaar, dus goed schoon te houden.

Niet alleen maar functioneel licht

Deze wijnfles dop herbergt een lampje. Via usb op te laden, dus erg handig in de caravan. Gewoon voor een romantische avond. Wel eerst de fles leegdrinken 😉

Gekocht via Ikwilmeerreizen.nl

En voor het lezen van boeken vind ik het wel fijn om een leeslampje te hebben. Ik heb er 1 op batterijen die regelmatig vervangen moeten worden. Nu ben ik dit boeklampje met usb tegengekomen, dat lijkt me een stuk praktischer!

Geen geharrewar met je snoer meer

Via Pinterest kwam ik het idee tegen om lege haspels te kopen. Leuke cadeautje voor op je verlanglijst! Zo kunnen wij tijdens onze volgende vakantie geen ruzie meer krijgen met het elektriciteitssnoer. Daar zorgt onze haspel voor.

Deze haspel is superdeluxe, want het zwarte handvat in het midden draait mee.

Gekocht bij een kampeerspeciaalzaak.

Wel goed om te weten is dat je het elektriciteitssnoer niet op de haspel mag laten tijdens gebruik. Dan kan de hitte niet goed weg, dus wel altijd het snoer helemaal afdraaien en de haspel alleen gebruiken voor het opbergen.

Deel deze tips makkelijk via Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *