Camping Harskamperdennen midden in het bos

De camping was top! Misschien stiekem ook wel omdat de camping zo goed als leeg was. Doordat we tot nu toe alleen kamperen in de schoolvakanties/feestdagweekenden, zitten we vaak op goed gevulde campings. Wat was het heerlijk om nu een veld met speeltuin voor onszelf te hebben. Al was het alleen al voor het uitzicht 😊

Maar de camping was zo fijn groen. Sommige velden waren rond aangelegd en zagen er daardoor natuurlijker uit. Andere velden waren weer opgebouwd uit laantjes.

Uitvalsbasis voor fietstochten

De locatie maakte het ook mogelijk om met de fiets naar de uitkijktoren van Kootwijkerzand te fietsen. Google Maps maakte er wel een avontuurlijke heenweg van. Gelukkig wisten we voor de terugweg voor de geasfalteerde route te vinden. Dit heb ik met de kinderen gefietst.

Met mijn man zonder kinderen heb ik een rondje Radio Kootwijk gefietst. Erg leuk om bekende stukken te zien waar we al eerder met de auto of wandelend waren geweest. We zijn zo blij met onze tweedehands elektrische fietsen, want met de gewone fiets hadden we dit niet gedaan (haha).

We hebben op de laatste ochtend nog een korte wandeling gemaakt. Inmiddels zou ik ook langere wandelingen kunnen maken en ik denk dat ook hiervoor de camping een mooi startpunt is.

Grote camping – knus gevoel

De camping is best groot, maar dat merkte ik vooral als we naar de receptie liepen. Verder hadden we voor een plekje gekozen dichtbij een toiletgebouw. Dus daarvoor hoefden we geen grote afstanden af te leggen. De speelmogelijkheden (voetbalveld, speeltuinen) liggen behoorlijk centraal Ên op meerdere plekken op de camping.

Het Natuurkampeerterrein lag achter de camping en zag er ook goed uit. Met een speeltoestel en prima sanitairgebouw.

Wij kampeerden nu op een hele lege camping. Maar gezien de plattegrond kan het zeker ook wel vol zijn als bijna alle plekken geboekt zijn. Met een tentje vul je je kampeerplek niet zo, maar met een caravan, voortent en eventueel luifel staat een veldje er een stuk gevulder bij 🙂 Dus ik zou graag nog eens gaan in een drukkere periode om te kijken of ik mijn mening moet bijstellen.

“Laatste oproep, wij gaan sluiten”

Zo voelde het tenminste 🙂 De camping ging dicht op de dag dat wij vertrokken. Tijdens de winter is deze camping dus niet te boeken.

Op de laatste nacht dat de camping open was, zouden we maar met vier campinggasten zijn. Maar uiteindelijk zijn er nog een paar last minutes gekomen, want we waren nu met vier camping accommocaties (1 caravan, 1 busje en 2 tenten). Het reserveringssysteem was niet goed dichtgezet blijkbaar 😉

Ik boekte deze camping van een woensdag tot en met het weekend. De kinderen hadden op donderdag een studiedag en het leek me leuk om ook buiten het seizoen eens op de camping te staan. De kinderen vroegen eerst nog wel naar het animatieprogramma, maar vonden het daarna wel erg leuk om de enige twee kinderen op de camping te zijn. Met hun fiets of voetbal vermaakten zij zich prima.

Onze voorbereiding op een regen scenario

Terwijl de kinderen en ik op de camping waren, hebben we geen regen gehad al was die wel voorspeld. Koud was het wel. De thermometer gaf ’s morgens 2 graden in de caravan aan. Dus we bleven sowieso iets langer binnen dan tijdens de zomervakantie. Tijdens de laatste twee dagen hebben we wel (veel) regen(buien) gehad.

Tijdens de regendagen waren de kinderen er niet, dus dan vermaakten wij ons wel met een boek onder de luifel. En met de omnia hoefden we onszelf niet tekort te doen aan lekkere snacks! Deze keer probeerden wij glutenvrije en koemelkvrije nachos die goed gelukt waren.

Omdat regen wel voorspeld was, had ik wel een aantal voorzorgsmaatregelen getroffen. En vanaf nu ook standaard op onze lijst als we op de koudere momenten van het jaar naar de camping gaan:

  • Meer knutsel- en tekenspullen mee
  • Een doos Donald Duckjes
  • Spelletjes voor binnen mee
  • Vooraf al een paar binnenactiviteiten op een lijst zetten
  • Meer hapjes en snacks om binnen of buiten op te eten
  • Thermoskan met thee 🙂

Voor herhaling vatbaar: De Harskamperdennen

Zodra we kunnen boeken voor volgend jaar, dan staat deze camping ook zeker bovenaan de lijst! Inmiddels is het zes maanden later en blijkt de camping pas later open te gaan door renovaties. Ook is er in 2023 geen Natuurkampeerterrein meer. Er is een nieuwe eigenaar die blijkbaar andere plannen heeft. Ik ben erg benieuwd wanneer onze volgende keer is en hoe we de camping dan aantreffen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *