camper langs de snelweg M1 in Amerika

Campertips voor Amerika

We zijn nog maar één keer in Amerika geweest. En ook nog maar één keer met een camper rondgereden. Toch denk ik dat je wel wat hebt aan de volgende 6 campertips waar wij tegenaan liepen tijdens onze rondreis in Amerika. Doe er je voordeel mee, veel plezier met plannen!

1. Groot land, lange afstanden, maak je dagplanning niet te ambitieus

De route die we uitgestippeld hadden, bleek ambitieus. Veel plekken liggen ver van elkaar. En met een camper rij je toch andere snelheden dan met een auto. We hebben dan ook onderweg besloten om bijvoorbeeld niet naar Monument Valley te rijden. Maar van een paar plekken een nachtje langer te genieten.

Met een nachtje extra is het mogelijk om een langere wandeling of een jeepsafari te boeken. Bedenk welke plekken je gewoon gezien wilt hebben en waar je langer van wilt genieten of waar je iets wilt doen.

Denk ook aan langere wachtrijen bij een bezienswaardigheid of even iets onverwachts bezoeken waardoor je minder lang op de weg kunt zijn.

2. Let op de zonsopgang en zonsondergang tijden

Zuidwest Amerika ligt dichter bij de evenaar en dat betekent in september al vroeg donker. Op de afgelegen campings betekent dat al vroeg de camper in (vroeg gaan slapen, lezen). Wij kozen er voor om bij aankomst meteen eten te gaan maken, zodat we nog buiten konden eten.

3. Je camper is je huis én je vervoer

Met de camper op reis betekent ook met de camper boodschappen doen. Je verlaat dus je campingplek. Wij waren met twee stellen en dat is soms even aanpassen. Achterblijven kan, maar voelt wel een beetje achtergelaten worden 😉

4. Een grote camper heeft meer ruimte nodig

Ondanks dat parkeren bij de grote winkels op zich goed te doen is met een 9 meter lange camper… zijn we toch wel een paar keer tegen een parkeerprobleem aangelopen.

Ook onderweg waren er weinig plekken om te pauzeren. Zoals we in Nederland en Europa de benzinepompen of rustplekken kennen… dan was daar niet. Soms parkeerden we maar gewoon in de berm voor een korte break.

En Venice Beach zijn we voorbij gereden, omdat daar helaas geen plek voor ons was.

5. Camping tips thuis alvast opzoeken

Inmiddels is het misschien anders, maar wij konden nog niet veel online doen omdat mobiele abonnementen best duur waren. We waren dan ook erg blij dat we langs de route campings op papier hadden staan (thuis opgezocht) zodat we wel een bestemming hadden.

Ter plekke iets zoeken, vonden we zonde van de tijd. En is ook niet zo makkelijk om met een groot voertuig rond te rijden en recepties die tegen het einde van de dag niet meer bereikbaar zijn. Nu konden we volop genieten van de reis.

6. Ervaringsdeskundige helpt bij het boeken

Wij boekten onze reis via Jan Doets. Natuurlijk hebben we prijzen vergeleken, maar via een bureau boeken hoeft echt niet duurder te zijn dan online. En doordat zij ervaring hebben, is het fijn om niet helemaal onbekend op pad te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *