camper langs de snelweg M1 in Amerika

Campertips voor Amerika

We zijn nog maar één keer in Amerika geweest. En ook nog maar één keer met een camper rondgereden. Toch denk ik dat je wel wat hebt aan de tips hieronder. Doe er je voordeel mee! Veel plezier met plannen.

Wil je lezen welke plekken we aangedaan hebben? Die blog komt binnenkort online!

Wil je tips over het plannen van je rondreis? Lees dan deze blog.

De route die we uitgestippeld hadden, bleek ambitieus. Veel plekken liggen ver van elkaar. En met een camper rij je toch andere snelheden dan met een auto. We hebben dan ook onderweg besloten om bijvoorbeeld niet naar Monument Valley te rijden. Maar van een paar plekken een nachtje langer te genieten. Ook Zion National Park hebben we overgeslagen.

Met een nachtje extra is het mogelijk om een langere wandeling te doen.

Zuidwest Amerika ligt dichter bij de evenaar en dat betekent in september al vroeg donker. Op de afgelegen campings betekent dat al vroeg de camper in (vroeg gaan slapen, lezen). Wij kozen er voor om bij aankomst meteen eten te gaan maken, zodat we nog buiten konden eten.

Met de camper op reis betekent ook met de camper boodschappen doen. Je verlaat dus je campingplek. Wij waren met twee stellen en dat is soms even aanpassen. Achterblijven kan, maar voelt wel een beetje achtergelaten 😉

Ondanks dat parkeren bij de grote winkels op zich goed te doen is met een 9 meter lange camper… zijn we toch wel een paar keer tegen een parkeerprobleem aangelopen.

Ook on route waren er weinig plekken om te pauzeren. Zoals we in Nederland en Europa de benzinepompen of rustplekken kennen… dan was daar niet. Soms parkeerden we maar gewoon in de berm voor een korte break.

Inmiddels is het misschien anders, maar wij konden nog niet veel online doen omdat mobiele abonnementen best duur waren. We waren dan ook erg blij dat we langs de route campings op papier hadden staan (thuis opgezocht) zodat we wel een bestemming hadden. Ter plekke iets zoeken, vonden we zonde van de tijd. Nu konden we volop genieten van de reis.

Wij boekten onze reis via Jan Doets. Natuurlijk hebben we prijzen vergeleken, maar via een bureau boeken hoeft echt niet duurder te zijn dan online. En doordat zij ervaring hebben, is het fijn om niet helemaal onbekend op pad te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *