stapel favoriete boeken aliasdee

Inspiratieboeken voor ondernemers en digital nomads

Zelf heb ik wel een digital nomad beroep, maar dat gebeurt nog vanuit huis. Dat komt omdat wij het persoonlijk nu erg fijn vinden om te genieten van het sociale familienetwerk, de school om de hoek en een vaste plek om te wonen. Maar dat betekent niet dat de inspiratie en tips die uit boeken komt, mij kunnen helpen! Graag deel ik mijn favorieten 😊

Digital Nomads

Dit Engelstalige boek van Esther Jacobs kan je de Engelstalige versie noemen van haar ‘Handboek voor wereldburgers’. De Nederlandstalige versie gaat in op hoe je als Nederlander aan de slag kan als wereldburger.

De tips die in het boek staan, zijn ook toe te passen als je gewoon lekker op je plek wilt blijven wonen. De verhalen van andere digital nomads zijn soms erg extreem (voor mij) maar geven wel inspiratie hoe je anders kan kijken naar je werk en je passie. Een aanrader dus!

En dit is een linkje naar de Nederlandse versie ‘Handboek voor wereldburgers’. De kaft is al inspirerend 🙂

Samenwerken met een Virtueel Assistent

Ben je ondernemer en verdien je jaarlijks meer dan 70.000 euro? Dan is werk uitbesteden aan een Virtueel Professional (bekend onder de afkorting VA) een optie voor je. In dit superpraktische boek legt Petra Fehring waar je aan moet denken, wat je vooraf moet bedenken en hoe het inhuren van een Virtueel Professional je ook echt wat gaat opleveren.

Profit First

Profit First geeft je voorbeelden en concrete tips hoe je je financiële administratie zo duidelijk en overzichtelijk mogelijk kan bijhouden. De verhalen hoe ondernemers in problemen hun zaken weer goed op de rit krijgen, is een inspiratie voor mij geweest om het vanaf het begin meteen goed te doen 🙂 Inmiddels werk ik al meer dan 2 jaar met dit ‘potjessysteem’ en het werkt echt super.

Wetboek voor bloggers

Ben je blogger of wil je serieus werk gaan maken van bloggen, dan is dit boek van jurist Charlotte Meindersma een echte aanrader. Het geeft je inzichten wat wel en niet kan. Vaak denk je ‘ik zie het overal, dus dan zal het wel mogen’… Charlotte geef je duidelijkheid, en het is wel zo fijn om eerlijk te kunnen bloggen!

In een rugzak-collectie

Ik ben dol op deze leesboeken van Dolf de Vries. Ik heb o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Ierland en Argentinië al gelezen. Ben je er al geweest, dan geeft het herkenning. En ben je nog van plan om te gaan, dan lees je hoe je ook op reis kan gaan.

Vreemd Volk

Ik heb dit boek al jaren, het was een studieboek tijdens mijn bachelor opleiding Communicatie. Maar het leest eigenlijk wel als een leesboek, maar dan met waarheden 🙂 Het gaf mij duidelijkheid hoe het komt dat Spanjaarden anders zijn dan Nederlanders of Japanners anders zijn dan Chinezen. Dus ben je geïnteresseerd in andere culturen, dan is dit boek echt een aanrader.

Bill Bryson collectie

Hetzelfde voor de Engelstalige schrijver Bill Bryson. Zijn humor en kijk op wat hij meemaakt, helpt je op een andere manier door een land te reizen. Ook hij is in meerdere landen geweest. Bij deze de Australië versie die in mijn top 3 boeken staat!

Miljonair met een gewone baan

Tips over volhouden, trucjes om minder geld uit te geven en oneliners om anders te kijken naar uitgaven en investeringen. Een echte aanrader als je het financieel beter wilt hebben. In het boek staan leuke sommen om voor jezelf uit te rekenen hoe je er over x aantal jaren er voor kan staan.

Zelf ben ik niet zo van het beleggen, waar een gedeelte van het boek wel over gaat. Maar dat is prima over te slaan en nog steeds veel ideeën op de doen voor je eigen financiën.

In dit artikel zijn affiliate linkjes opgenomen. Dat betekent dat als je iets koopt via deze linkjes dat ik een kleine commissie krijg. Gelukkig verandert dat niets aan de prijs die jij er voor betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *