Boekentips over avontuur en reizen

Thuis op reis gaan. Dat lukt mij aardig met boeken die geschreven zijn over het buitenland. Rondreizen op bijzondere manieren of gewoon om meer te weten over een land. Want op vakantie gaan is wat anders dan onderdeel zijn van een land. Maar tijdens een vakantie is het wel leuk om wat meer te weten over bijvoorbeeld tradities en de mensen die er wonen. Graag deel ik mijn favorieten.

De linkjes die je ziet, zijn affiliate linkjes. Als je koopt via deze knoppen, dan krijg ik een klein bedrag van je aankoop. Gelukkig wordt jouw aankoop er niet duurder van!

Adventure Revolution

Mijn nieuwste favoriet is dit Engelstalige boek over op-avontuur-gaan. Vergeet de bio van de schrijfsters, want zij is een echte avonturier. Gelukkig schrijft ze voor jou en mij die nog maar net willen beginnen aan meer buiten zijn of even uit de sleur te gaan. Ik vind de voorbeelden uit het boek erg leuk om te lezen! Via Bol alleen als e-book of luisterboek.

Ongeveer tegelijkertijd is er ook een Nederlandstalig alternatief van Brigitte Ars. Deze heb ik zelf nog niet gelezen. Maar ik lees goede reacties erop. Dit boek is wel als echt boek in je handen te koop 🙂

In een rugzak-collectie neemt Dolf de Vries je mee op het gewone leven in andere landen

Ik ben dol op deze leesboeken van Dolf de Vries. Ik heb o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Ierland en Argentinië gelezen. Ben je er al geweest, dan geeft het herkenning. Zelf vond ik het het leukst om het boek achteraf te lezen, omdat dan de grappige teksten beter tot zijn recht komen.

Bill Bryson collectie, de Engelstalige Dolf noem ik hem maar. Vol humor vertelt hij over zijn rondreizen.

Hetzelfde voor de Engelstalige schrijver Bill Bryson. Zijn humor en kijk op wat hij meemaakt, helpt je op een andere manier door een land te reizen. Ook hij is in meerdere landen geweest. Bij deze de Australië versie die in mijn top 3 boeken staat!

Round Ireland with a fridge omdat je ook anders op avontuur kan gaan

Wat begon als een grapje of een weddenschap. Maar het is komisch om het verhaal te lezen van een man die op stap gaat…. met een koelkast. Bijzondere avonturen. En je krijgt meteen een kijkje op Ierland mee. Dit boek is Engelstalig.

In alle staten vertelt ons meer over het Amerika dat we niet of minder op tv zien

Max Westerman is correspondent in Amerika geweest en besluit om zijn persoonlijke verhaal te schrijven over wat zijn jaren in Amerika. Het boek geeft je een beeld hoe het andere Amerika is van wat wij zien op televisie. Leuk geschreven!

Vreemd Volk is vooral informatief

Dit boek heb ik voor school gelezen tijdens de opleiding Journalistiek. Ik ben niet de journalistiek ingegaan, maar dit boek staat opvallend in mijn boekenkast. Het gaf me zo’n verhelderende inkijk in hoe mensen op andere plekken in de wereld denken. En dat het dus heel logisch is dat zij anders denken dan ik. Een echte aanrader dus!

Sam Walton – Made in America, een stukje geschiedenis van een grote winkel die we allemaal wel kennen

Er is veel te zeggen over Wal*Mart in Amerika. Maar het boek van de oprichter vertelt een bijzonder verhaal. Niet bij de pakken neerzitten, maar overal mogelijkheden in zien. En ik vind het altijd leuk om boeken met een beetje historie te lezen, al is dit nog maar van de 20e eeuw 🙂

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine bijdrage ontvang als je via één van de knoppen besteld. Dit heeft géén invloed op de prijs die jij betaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *