Boekentips over reizen en andere landen

Thuis op reis gaan. Dat lukt mij aardig met boeken die geschreven zijn over het buitenland. Rondreizen op bijzondere manieren of gewoon om meer te weten over een land. Want op vakantie gaan is wat anders dan onderdeel zijn van een land. Maar tijdens een vakantie is het wel leuk om wat meer te weten over bijvoorbeeld tradities en de mensen die er wonen. Graag deel ik mijn favorieten.

In een rugzak-collectie

Ik ben dol op deze leesboeken van Dolf de Vries. Ik heb o.a. Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Ierland en Argentinië gelezen. Ben je er al geweest, dan geeft het herkenning. Zelf vond ik het het leukst om het boek achteraf te lezen, omdat dan de grappige teksten beter tot zijn recht komen.

Bill Bryson collectie

Hetzelfde voor de Engelstalige schrijver Bill Bryson. Zijn humor en kijk op wat hij meemaakt, helpt je op een andere manier door een land te reizen. Ook hij is in meerdere landen geweest. Bij deze de Australië versie die in mijn top 3 boeken staat!

Round Ireland with a fridge

Wat begon als een grapje of een weddenschap. Maar het is komisch om het verhaal te lezen van een man die op stap gaat…. met een koelkast. Bijzondere avonturen. En je krijgt meteen een kijkje op Ierland mee. Dit boek is Engelstalig.

In alle staten

Max Westerman is correspondent in Amerika geweest en besluit om zijn persoonlijke verhaal te schrijven over wat zijn jaren in Amerika. Het boek geeft je een beeld hoe het andere Amerika is van wat wij zien op televisie. Leuk geschreven!

Vreemd Volk

Dit boek heb ik voor school gelezen tijdens de opleiding Journalistiek. Ik ben niet de journalistiek ingegaan, maar dit boek staat opvallend in mijn boekenkast. Het gaf me zo’n verhelderende inkijk in hoe mensen op andere plekken in de wereld denken. En dat het dus heel logisch is dat zij anders denken dan ik. Een echte aanrader dus!

Sam Walton – Made in America

Er is veel te zeggen over Wal*Mart in Amerika. Maar het boek van de oprichter vertelt een bijzonder verhaal. Niet bij de pakken neerzitten, maar overal mogelijkheden in zien. En ik vind het altijd leuk om boeken met een beetje historie te lezen, al is dit nog maar van de 20e eeuw 🙂

Dit artikel bevat affiliate linkjes. Dat betekent dat ik een kleine bijdrage ontvang als je via één van de knoppen besteld. Dit heeft géén invloed op de prijs die jij betaald.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.