Binnenspeeltuin: een uitkomst als het regent

Waar ik vroeger niets mee had, ben ik nu dol op: binnenspeeltuinen voor kinderen. Onze actieve jongens worden na veel regen behoorlijk vervelend. Ze kunnen hun ei niet kwijt. Tijdens de regenachtige voorjaarsvakantie hebben ze zelfs meerdere kunnen testen. En ook de derde keer waren ze net zo enthousiast als de eerste keer die week.

Klimmen en klauteren in een veilige omgeving

Kinderen kunnen eigenlijk niet weg lopen uit een binnenspeeltuin. Als ze dat al zouden willen… Want er is vaak genoeg te beleven met glijbanen, roetsjbanen en meerdere verdiepingen om te beklimmen. Ik heb gemerkt dat het voor de kinderen niet zoveel uitmaakt of de binnenspeeltuin nu groot of klein is. Op de leeftijd van 5 en 3 jaar is de herhaling vaak nog leuker dan iets nieuws doen.

Wel ben ik minder fan van trampolines. Zeker als er grote trampolines zijn waar je met meerdere kinderen op kan springen.

Er zijn ook veel binnenspeeltuinen die ook een buitenspeeltuin hebben. Ideaal voor als het weer beter is. Het lijkt mij dan wel lastiger om overzicht te houden op je kinderen: de één wil vast binnen blijven terwijl de ander het buiten beter vindt. Dus dat moet ik nog eens ondervinden πŸ™‚

Relaxmoment voor ouders

Toen de jongens wat kleiner waren, was de binnenspeeltuin ook voor mij nog een hele workout. Want dan mocht ik mee om het lengteverschil te compenseren. Als ze ergens niet op konden klimmen, kon ik het laatste zetje geven. Inmiddels mag ik zittend genieten van een kop thee (of twee) en zo nu en dan twee lachende gezichten voorzien van drinken en een snoepje.

Zelfs op een topdag is het prima vertoeven in een binnenspeeltuin

Ons laatste bezoek, op een vrijdag in de voorjaarsvakantie, was een topdag voor binnenspeeltuinen. En dat hebben we, twee moeders met 4 kinderen, gemerkt in Monkey Town Voorthuizen. Omdat we net na opening arriveerden, hadden we een mooi tafeltje vooraan bemachtigd. Handig voor onze jongste kinderen die ons wat vaker opzoeken. Maar zelfs toen het boventerras openging, konden we dat niet merken bij de kassa of aan de keuken. Onze bestelde frietjes waren er bijvoorbeeld sneller dan verwacht.

De kinderen merken zelf sowieso niet echt wat van de drukte. Dat maakt het voor hen alleen maar leuker: meer kinderen om mee te spelen. Dus mocht je een volgende keer twijfelen of het te druk is, nu kan ik je met recht adviseren: gewoon doen.

Dieetwensen in een binnenspeeltuin

Een binnenspeeltuin rekent vaak alleen entree voor de kinderen. De ouders betalen hun entree ruimschoots door hun aankopen van koffie, thee en vaak wat lekkers. De meeste binnenspeeltuinen hebben een uitgebreide kaart met warme snacks en broodjes. Daarnaast een keuze uit chips en snoep.

Ik heb gemerkt dat het lastig gezond blijven is in een binnenspeeltuin. Vooral door ons glutenvrij en koemelkvrij dieet vallen de gezonde broodjes al af. Regelmatig zie ik ouders die wel zelf fruit meenemen, zeker voor de jongste kinderen. Zelf probeer ik het als een uitje te zien en dan mogen ze wel wat meer suiker dan thuis.

Ben je benieuwd naar onze ervaringen in de verschillende binnenspeeltuinen? Klik hier voor informatie per locatie die wij bezocht hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *